En Sıcak Konular

CHP'li aday: Davutoğlu için oy istemedim

17 Mayıs 2011 17:26 tsi
CHP Konya 6. sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karamut, seçimlerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na destek istemediğini, haberlerin çarpıtıldığını söyledi

CHP Konya 6. sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karamut, seçimlerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na destek istediği yönündeki açıklamalarıyla ilgili, konuşmanın sadece bir bölümü üzerinden medyada değerlendirme yapıldığını, kamuoyunun yanıltıldığını ve yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Karamut, CHP Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı öncesi, Akören ilçesine bağlı Çatören köyünde 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen şenlikteki konuşmasının tamamını dizüstü bilgisayardan basın mensuplarına izlettirdi.

Karamut, yanlış ve maksatlı sunuşu izah etmek ve gerçek maksadını açıklamak amacıyla basın toplantısı yapma gereği duyduğunu ifade etti.

Kamuoyunun yanıltıldığını ve yanlış bilgilendirildiğini öne süren Karamut, "Hemşehrim olan Sayın Davutoğlu'nun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı olmasından duyduğum kişisel memnuniyetim samimi ifadelerle dile getirilmiştir" dedi.

Karamut, hemşehrilik atmosferi ve duygusu içinde konuşmayı yaptığını dile getirerek, "Konuşmamın sonuç ve değerlendirme bölümünde ise Müslüman ülkelerdeki katliamlardan ve mezhep çatışmalarından söz edilerek, benzeri faciaların Türkiye'de yaşanabileceğinden duyulan endişeler dile getirilmiştir. Dinimizin bütünsellik içeriğinden söz edilmiş, 19 Mayıslardaki milli birlik özlemi ifade edilmiştir. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için siyaset yapılması gereği ifade edilerek, Hükümet diplomatik bir üslupla eleştirilmiş ve uyarılmıştır. Konuşmamın özü ve esası bundan ibarettir. Hal böyle olmasına rağmen, konuşmanın sadece bir bölümü öne çıkarılarak ve bağlamından koparılarak, nezaketen ve hemşehrilik duygusuyla yaptığım kısa bir bölümün, maksadı dışında yorum ve haberlere konu yapılmasını hiçbir şekilde kabullenmiyorum. Tıpkı, 'namaza yaklaşmayın' ayetinin öncesi ve sonrası dikkate alınmadan yapılan yorumlar gibi, benim konuşmamdan da maksatlı ve yanlış sonuçlar çıkarılmıştır. Çağrım, kesinlikle oy verilmesi anlamında değildir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu sözler siyaseten desteği içermez, zaten böyle bir söylem siyasetin doğasına da aykırı olur. Meramım ve maksadım budur. Konuşmanın özü budur" dedi.

"Konuşmanızın arkasında mısınız, değiştirme ihtiyacı hissediyor musunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Karamut, Davutoğlu'nun dış politikasının bir fiyasko olduğunu, konuşmasının bütününde de bunu anlattığını iddia etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da Bakan Davutoğlu'nun soyut ve hamasi söylemlerde başarılı olduğunu iddia ederek, "(Dünyayı yönetiyoruz) havasında olan Dışişleri Bakanı, Türkiye ve Konya sorunları konusunda yetersiz olmasının ötesinde ilgisizdir" dedi.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,522 µs