En Sıcak Konular

'87 yaşında hala ortalığı karıştırıyorsun'

17 Mayıs 2011 17:01 tsi
'87 yaşında hala ortalığı karıştırıyorsun' Başbakan Erdoğan, Süleyman Demirel'i eleştirdi: "Hala rahat durmuyorsun, 87 yaşında hala ortalığı karıştırıyorsun''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili olarak, ''Otur oturduğun yerde, ne işin var böyle gazete gazete dolaşıyorsun? Otur. Otur da bey zannetsinler yahu. Hala rahat durmuyorsun, 87 yaşında hala ortalığı karıştırıyorsun'' dedi.

Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. Yaptığı konuşmada, ''Gönül insanı rahmetli Ahmet Efendi'nin şehri Yozgat'ı gönülden selamlıyorum'' diyen Başbakan Erdoğan, 12 Eylül halk oylamasında Yozgat'ın, yüzde 77,3 oy oranıyla Anayasa değişikliğine 'evet' dediğini hatırlattı.

Erdoğan, Yozgat'ın, bir kez daha, gür bir sesle ''ileri demokrasi'', ''Büyük Türkiye'' ve ''Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü'' dediğini ifade etti.

Yozgat'ın, kendisinden bekleneni en iyi şekilde yaptığını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Yozgat, yiğidin harman olduğu yerdir... 12 Eylül'de, yiğitliğini bir kez daha gösterdiği için, Yozgat'a, Yozgatlı tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yozgat bizi bilir, biz de Yozgat'ı biliriz. Yozgat bize sevdalıdır, biz de Yozgat'a sevdalıyız. Biz, Yozgat'ın nasıl kendi kaderine terk edildiğini çok iyi hatırlarız. Yozgat'ın nasıl ihmal edildiğini, nasıl öksüz, yetim bırakıldığını biz iyi biliriz. Yozgat'ın, bu CHP iktidarlarından, bu MHP iktidarından neler çektiğini biz çok iyi biliriz'' diye konuştu.

-''DERSİNİ ALMIŞ DA EDİYOR EZBER''

3 Kasım 2002'de, Yozgatlıların AK Parti hareketine destek verdiklerini kaydeden Erdoğan, Yozgatlıların AK Parti'yi bağırlarına bastıklarını dile getirdi. Erdoğan, Yozgat'ı imar etmeye, yeniden inşa etmeye devam edeceklerini, Yozgat'ı bir dünya kenti haline getirmek için ter dökeceklerini ifade etti.

AK Parti'nin, milletin partisi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''AK Parti'nin rotasını çeteler çizemez, AK Parti'nin rotasını kasetler çizemez, AK Parti'nin rotasını sadece ve sadece millet çizer. AK Parti 'ben' ifadesini kullanmaz, 'biz' ifadesini kullanır. AK Parti'nin kerameti kendinden değil, sizden menkuldür.

Sayın Kılıçdaroğlu; Yozgat'ın çok güzel bir türküsü var, Yozgat Sürmelisi. Nida Tüfekçi'nin... Ne diyor? 'Dersini almış da ediyor ezber'. Yozgat'ın bir evladı Nida Tüfekçi bunu söylüyor. Sen ey Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de bu milletten dersini aldın ama hala ezberleyemedin. Sen akıl hocandan, CHP'nin ikinci Milli Şefinin dizinin dibinde dersini almaya devam et. Dersini güzelce ezberle. Önce bir çırak ol, çırak.

Şimdi CHP'nin akıl hocası, 87 yaşındaki o zat çıkıyor, gazetelerde röportajları başladı bu ara... Herhalde yeniden siyasete soyunacak, belli. Bizlerle ilgili olarak 'evham yapıyorlar, ben CHP'nin akıl hocası, Milli Şefi değilim' diyor. Yahu, CHP'nin listesindeki isimlere kefil olan siz değil misiniz? CHP listelerinde, sizin yol arkadaşlarınız yok mu?''

-BAYAN GAZETECİNİN GÜNLÜĞÜNDEKİ KILIÇDAROĞLU-DEMİREL İLİŞKİSİ-

Bir gazetecinin, dün internet günlüğünde yazdığı ifadeleri gündeme getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''(CHP'de, listeler belirlenmeden önce Demirel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı. Hem de bir kez değil. CHP'ye, 'Haberal' baskısı yaptı). 'Nereden mi biliyorum?' diye soruyor gazeteci ve cevabını veriyor: Bu telefon görüşmelerinin birine tanık oldum da, şahit oldum da ondan diyor. Bu telefona tanık olduğumda, yazmamam istenmişti, 'off the record' diyorlar buna... Bugün bu isteğin geçerliliğini yitirdiğini düşünüyorum diyor.

Ben söylemiyorum, bayan gazeteci söylüyor. Ah ah... Neler oluyor ya... Milletten neler gizleniyor, ne dolaplar dönüyor... Meydanlarda 'ben Kemalim', 'ben dürüstüm', 'ben yalan söylemem' diye gezinen Bay Kemal, meğer nerelerden talimat alıyor, ne dolaplar çeviriyor... Bay Kemal, sen çırak bile olamadın yahu... Belki bu beyefendiyi tanımazsın. Ben buradan, Yozgat'tan kendisine bazı ipuçları vereyim. Bakın, bu beyefendi, CHP'ye geçmişte neler söylemiş: -Bu beyefendinin ismini söylememe gerek var mı?- Diyor ki; 'CHP, ülkede çıkan kanunsuz olayların baş tertipçisi ve tahrikçisidir'...''

-DEMİREL'E ELEŞTİRİ-

Alandaki vatandaşlara bahsettiği kişinin kim olduğunu soran Başbakan Erdoğan, ''Demirel'' yanıtı alması üzerine, eleştirilerini sürdürdü. İsim vermeden Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in gazetelere röportaj verip bazı açıklamalarda bulunduğunu belirten Erdoğan, Demirel'in ''yıllarca başbakanlık yaptım'' dediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Yahu o zaman otur oturduğun yerde, ne işin var böyle gazete gazete dolaşıyorsun? Otur. Otur da bey zannetsinler yahu. Hala rahat durmuyorsun, 87 yaşında hala ortalığı karıştırıyorsun. Şu partinin, listesi, bu partinin listesi... Bunlarla uğraşıyorsun. Otur da biz de saygı gösterelim, başkaları da saygı göstersin yahu. Sessiz olun, Yok...

Ha, söylemek istediğiniz bir şeyler varsa uluslararası dalda sorulduğunda cevap versin ama kalkıp da bu ülkenin bu tür siyasi şeylerine karıştığında cevabını alır.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi belgeler üzerinden eleştirirken, ''Altında imzalar, belgeler konuşuyor. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, altında CHP hükümetinin başbakanı ve bakanların imzaları, CHP'nin cami kapattığının, camileri ahır olarak kullandığının ispatıdır bu'' dedi.

Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Yozgat'tan 4'te 4 beklediğini, Yozgat'a bunun yakışacağını söyledi.

''CHP'nin geçmişinde neler var?'' diye soran Erdoğan, 4 Mart 1949 tarihli bir Bakanlar Kurulu kararında, ''Bolu'daki Kara Kadı Cami'nin bakım ve onarım giderleri devlet bütçesinden ödenmek ve kitaplık olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi kararlaştırılmıştır'' yazdığını ifade etti.

Böylece Kara Kadı Cami'nin kapatıldığını dile getiren Erdoğan, ''Altında imzalar, belgeler konuşuyor. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, altında CHP hükümetinin başbakanı ve bakanların imzaları, CHP'nin cami kapattığının, camileri ahır olarak kullandığının ispatıdır bu. Atatürk, sağlığında Konya'daki camilerle ilgili de İnönü'ye çok yoğun bir talimat, emir veriyor 'bunların süratle restorasyonu' diyor ama yapamıyor, başaramıyor. Atatürk ölüyor ve onları restore etmek kime kalıyor, bize kalıyor. Konya'da o eserleri de Allahımıza hamdolsun biz restore ettik'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Adayı Binnaz Toprak'ı kastederek, ''Bir bayan profesörün Zincirlikuyu Mezarlığının önünden geçerken girişteki kitabede yazan 'Her nefis ölümü tadacaktır' yazısı için ''çok sinir bozucu'' dediğini'' ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Sen profesör olmuşsun ama... Bunun her halde Allah'ın ayeti olduğunu bilmiyor. Zannediyor ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sözü. Şu ana kadar hala manevra yapıyor. Profesör olmak başka bir şey... Çünkü bilim kadını olabilirsin ama profesör olduğun zaman her şeyi bilirim anlamına gelmez. Bir defa irfan sahibi olacaksın, irfan sahibi olamamışsın çünkü gerçek irfan sahibi din ve dini bilir. Yunus, ne diyor: İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır. Önce bunu bileceksin. Bunlar, tarihleri boyunca hep böyle oldular. Dini, milli, manevi değerlere tahammül edemediler.

Bu belgeleri açıklamaya televizyon programlarında devam edeceğim. Beni izlemeye devam edin. Bunları göreceksiniz. Sizlere daha çok ilginç kararlar da açıklayacağım. İstiyorum ki bu milletim benim, CHP'nin nasıl bir parti, nasıl bir zihniyet olduğunu belgeleriyle görsün. İstiyorum ki gençler, CHP'nin nasıl bir zulüm ocağı olduğunu görsün, öğrensin. İstiyorum ki milletin bu zulüm altında inim inim inletildiğini de bugünün gençleri görsün ve ona göre tavır takınsınlar, yerlerini alsınlar. Hafızanızı ne kadar diri tutarsanız, ileriyi o kadar aydınlık görürsünüz.''

-''SAYIN BAHÇELİ, YÜCE DİVANA SENİN Mİ GİTMEN LAZIM BENİM Mİ?''-

İktidarı DSP, MHP'den aldıklarını anımsatan Erdoğan, o dönemde 21 bankanın battığını, bunun bedelini milletin ödediğini söyledi. Erdoğan, küresel finansal krizde bir tek bankanın, sigorta şirketinin batmadığına dikkati çekti.

Yere sağlam bastıklarını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın en güçlü ekonomileri arasına girdiğini söyledi.

MHP'nin iktidarı kendilerine 23.5 milyar dolar borçla devrettiğini, bunu 5 milyar dolara çektiklerini anlatan Erdoğan, ''Sayın Bahçeli, Yüce Divana senin mi gitmen lazım, benim mi gitmem lazım? Sizin borçlarınızı biz ödüyoruz. Soruyorum: Milliyetçilik kafatasçılık mıdır, ırkçılık mıdır? Milliyetçilik, milletini, vatanını sevmektir, bu millete efendilik değildir. Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik'' dedi.

Partiyi kurarken ''tek millet'' dediklerini vurgulayan Erdoğan, bunun içerisine Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Gürcü, Roman, Arap herkesin girdiğini belirtti.

Ayrıca ''tek bayrak'' dediklerini anımsatan Erdoğan, ''Bayrağımızı niye beğenmiyor birileri? Bayrağımızın rengi niye rahatsız ediyor birilerini? Bu renk nereden geliyor, şehitlerimizin kanından geliyor. Hilal neyi ifade ediyor, bağımsızlığımızı ifade ediyor. Yıldız neyi ifade ediyor, şehidimizi ifade ediyor, onu simgeliyor. Onun için bu bayrak 74 milyonu temsil ediyor'' dedi.

Bunun yanında 780 bin kilometresiyle ''tek vatan'' dediklerini ifade eden Erdoğan, ''Bu vatanın üzerinde biz ameliyat yaptırmayız'' diye konuştu. Vatanın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Kalkıp birilerinin 'yok bilmem şurası böyleymiş, şurası şöyleymiş, yok bilmem şurayı ayıralım'... Kusura bakmayın böyle bir şeye asla müsaade edemeyiz. Bu topraklar, öyle kalkıp kuru sıkı atanların emelleriyle alınmadı. Bu topraklarda şehitlerimizin kanı var. Onun için dördüncüsü de tek devlet. Demek ki tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu yolda böyle yürüdük. Bu yolda böyle yürüdük ta Afyonkarahisar'da partimizi kurup da yola çıktığımızda ben bunları o zaman açıkladım. O günden bu güne aynen devam ediyoruz'' diye konuştu.



Bu haber 1,495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs