En Sıcak Konular

"Karadeniz'i Hazar'a bağlayacağız"

17 Mayıs 2011 16:30 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ergun Özdemir, "Hazar Denizi'ni Karadeniz'e bağlayacağız" dedi.

Özdemir, Giresun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, genel seçim öncesinde miting düzenleyen parti liderlerinin kullandığı ifadeleri eleştirdi. "Belden aşağı vurularak siyaset yapılmaz. Siyaset Türkiye'nin gelişmesi ile ekonomisi ile dış politikası ile yapılır" diyen Özdemir, MHP'deki kaset iddialarını ve istifaları değerlendirdi. Partisinin seçim öncesi vaat ettiği her şeyi yapacağını söyleyen Özdemir, çok önemli projeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çok önemli projelerimiz var. Bunların başında Hazar Denizi'nin Karadeniz'e bağlanmasıdır. Hazar Denizi'ni Karadeniz'e bağlayacağız. Çalmasınlar diye söylüyorum. Nedir Karadeniz'i Hazar Denizi'ne bağlamak? Bütün Türkiye Cumhuriyeti'ni ve İran'ı Karadeniz'e, Akdeniz'e ve okyanuslara açmaktır. Bütün petrol ve doğalgaz hattını Karadeniz'den, bizim karasularımızdan geçirmek demektir. İşte o zaman İstanbul Boğazı kurtulur."

Anayasanın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif edilemez ilkelerinin değiştirilmek istendiğini ifade eden Özdemir, şöyle devam etti: "Bunun yanı sıra ülkemiz başkanlık sistemine geçirilmek istenmektedir. Çok açık ve net söylüyorum: Türkiye bölünecek. Bunu yirmi senedir, Mecliste, televizyonda, her yerde, her zaman söylüyorum, 'komplo teorileri' deniyor. Keşke öyle olsaydı. Bakın her akşam televizyonlarda bunlar konuşuluyor. TÜSİAD, yani patronlar kulübü diyor ki, 'Türkiye bir kişinin mutluluğuna değiştirilmez, Türkiye bölünebilir'. TÜSİAD'ın başkanı da bunu söylüyor."

Özdemir, "AK Parti'nin anayasayı hazırlattığı kişiler aynı kişiler. Önce ikiye bölecekler ve Güneydoğu Anadolu'ya Kürt devleti kuracaklar. Ardından Pontus devleti kurulacak. 'Ne olacak bölünürse' diyorlar. Peki Irak'ta ne oldu? Bir buçuk milyon insan öldürüldü. Bunlar çok kısa zamanda olacak. Buna engel olabilecek tek şey DP'nin TBMM'ye girmesidir" dedi.

AA



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs