En Sıcak Konular

Günay: 'İzmir'e ne yaptın?' dedikleri gün...

17 Mayıs 2011 15:22 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "İzmir'e ne yaptın?" şeklindeki eleştirisine cevap verdi.

Günay, "Bu arkadaşların bana, 'İzmir'e ne yaptın?' diye sordukları gün 30 ülkeden 70 gazeteciyi getirdim. Bu, parayla ölçülebilecek bir şey değil." şeklinde konuştu.

Bakan Günay, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Lokantacılar Odası yöneticileriyle kahvaltıda biraraya geldi. Başkan Kocaoğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerini cevaplayan Günay, "Bizim alanımız biraz bilince, idrake, tanıtmaya ve düşünceyi geliştirmeye yöneliktir. İzmir'e yaptığım sanat faaliyetlerini, tanıtım faaliyetlerini parayla ölçemem. Bazı tanıtım çalışmaları, parayla ölçülecek kriterlerin çok daha üzerinde değer ve anlam taşır. Arkadaşların, bu işleri kösteklemek yerine desteklemesini tavsiye ederim." dedi.

İNCİRALTI'NDA 80 BİN DEĞİL, 15 BİN YATAK KAPASİTESİ

İnciraltı bölgesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı, 80 bin değil, 15 bin yataklık yatırım düşündüklerini ifade etti. Herkesin İzmir'i sevdiğini, İzmir için güzel işler yapmak istediğini dile getiren Bakan Ertuğrul Günay, "Ama ortaya çıkan İzmir, hiçbirimizi tatmin etmiyor. İzmir'e gele gele 1 milyon 200 bin ziyaretçi gelmiş. Bu sayı Antalya'ya 8-9 milyon, İstanbul'a 7,5 milyon, Muğla'ya 3 milyon. Demek ki burada bir eksiğimiz var. Bir planlama çalışması yaptığımız zaman, 'Ben yapmam, size de yaptırmam.' diyorsa olmaz. Antalya, Türkiye'nin yatak kapasitesinin yüzde 40'ını barındırıyor. İnciraltı'na da 15 bin yatak kapasitesi düşünüyoruz, basında çıktığı gibi 80 bin yatak yok. Yerin altını üstünü otel yapsak, 80 bin yatak olmaz orada. 15 bin yatak kapasitesi, 3 bine yakın gence iş sağlar. İzmir'in tüm hayatını değiştirir. Bölgeye turizmin yatırımının gelmesi konusunda kolaylaştırıcı olmamız lazım. Ankara'ya bırakırsak, o zaman Muğla, Antalya, hattâ Kapadokya ve Mardin almış başını giderken İzmir yerinde sayar." diye konuştu.

Bakan Günay, İnciraltı planıyla ilgili bazı itirazlar bulunduğu yönündeki sorulara da karşılık ise planların başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili birimlere danışılarak yapıldığını vurguladı. İnciraltı planının şehirde büyük bir beklenti oluşturduğunu aktaran Günay, "Danıştay, sadece bir müellif imzası nedeniyle durdurma kararı vermişti. Danıştay'ın uyardığı noktayı düzelttik. Yeni düzeltmeler yapsaydık, yeni iptal gerekçeleri ortaya çıkardı. Eski proje aynı kaldı. Şimdi arkadaşlarımız, plan notlarında bazı şeylere karşı olduklarını söylüyor. Bazı bölümler üzerinden, kaygılar üzerinden itiraz ediyorlar. Yeni bir dava sürecine girerlerse Konak Meydanı'na çıkıp bu gerçeği herkese anlatmak zorunda kalırım." dedi.



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,322 µs