En Sıcak Konular

Binali Yıldırım'dan süpriz internet açıklaması

17 Mayıs 2011 14:56 tsi
Binali Yıldırım, internet yasaklarıyla ilgili açıklama yaptı...

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internet yasakları tartışmalarına ilişkin, "Internete yasak koymaya kalkan karşısında beni bulur dedim. Internetin yaygınlaşması için çok ama çok gayret ettim. 4 milyondan aldığım internet kullanıcısını 39 milyona çıkardık. Bu gidişi hiç kimse frenleyemez, durduramaz" dedi. Yıldırım, Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğinde başlatılan "Gönül Köprüsü" projesinin dördüncü döneminin başlaması dolayısıyla düzenlenen toplantıda gazetecilerin "internet yasakları" tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı:

Konuyla ilgili görüşünü daha önce de ifade ettiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti: "Internete yasak koymaya kalkan karşısında beni bulur dedim. Internetin yaygınlaşması için çok ama çok gayret ettim. 4 milyondan aldığım internet kullanıcısını 39 milyona çıkardık. Bu gidişi hiç kimse frenleyemez, durduramaz. Olsa olsa internetin mağduriyetlere, ocakların sönmesine, insanların mahvolmasına sebep olan amaçla kullanılmasına da bütün toplumun amansız mücadele etmesi lazım. Ama 'yasak' diye söze başlandığı zaman karşılarında beni bulurlar." İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'in EXPO 2020 adaylığına dair mektubu götürmediğine ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Onu kendisine sormanızda fayda var. Ama EXPO İzmir için çok önemli. EXPO 2020 konu olunca, başka konular teferruat olur. Bence kendisine sormanızda fayda var" dedi. Binali Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada ise, bugünün aynı zamanda Dünya Telekomünikasyon Günü olduğunu hatırlatarak, bugünün İzmir'de kutlandığını, sabah bir başka GSM operatörünün desteklediği "bilgisayar bilmeyen kalmasın" projesinde gençlerle birlikte olma imkanı bulduğunu ve projenin bilgisayar öğrenme seferberliği başlatması açısından önemli olduğunu bildirdi.

146 yıl önce Osmanlı Devleti'nin de içinde bulunduğu 20 ülkenin 1865'te oluşturduğu birliğin, bir buçuk asır sonra Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'ne dönüştüğünü aktaran Yıldırım, BM üyesi ülkelerin aynı zamanda bu birliğin üyesi olduğunu ifade etti. "Gönül Köprüsü" projesinin dördüncü yılında 140 bin genci Anadolu'nun her tarafından batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine birbiriyle buluşturup kardeşliği, dostluğu pekiştirdiğini söyledi. Yıldırım, Turkcell'in projenin lojistik imkanlarını, konaklama gibi olanakları sağladığını kaydederek, "Böylesine güzel projeyi hayata geçirdiği için, 140 bin öğrenciyi gönül köprüsüyle birbiriyle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Erzincan'ın, benim memleketimin çocuklarını İzmirli çocuklarla buluşturdukları için ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Bu birlikteliklerin sadece aramızda gönül köprüsü kurmadığını, dostluğu geliştirdiğini, deneyimleri birbirine aktarma olanağı sağladığını belirten Yıldırım, Erzincanlı öğrencilere, "İzmir'e daha önce geldiniz mi, nasıl, güzel mi, beğendiniz mi? Bundan sonra daha çok geleceksiniz, çünkü ben İzmir'de olacağım" dedi. Yıldırım, Çakabey ve Hasan Tahsin İzmir için ne anlam ifade ediyorsa, Erzincan için de aynı anlamı taşıdığını, aynı şekilde 9 Eylül ve 13 Şubat günlerinin de aynı önemi taşıdığını söyledi.

Atatürk'ün hedefi çerçevesinde ileriye, daima ileriye gitmek ve ülkeyi kalkındırmak için elbirliğiyle çalışacaklarını dile getiren Yıldırım, "Gelecek bilişimle, gelecek gençlerle gelecek. Sizler bugün ülkenin yüzde 100'ünü oluşturmuyorsunuz, ama gelecek yüzde 100 sizlerle oluşacak" diye konuştu. -SÜREYYA CİLİV- Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv ise, "Gönül Köprüsü" projesinin amacının, çocukların hiç görmediği yerleri görmelerini sağlamak olduğunu, Erzincan'dan gelen 37 öğrencinin de İzmir'de Alaçatı, Efes gibi yerleri gezdiğini, müzeleri ziyaret ettiğini söyledi.

 Turkcell olarak Türkiye'ye büyük hizmetler yaptıklarını ifade eden Ciliv, "Mobil iletişimde kapsama konusunda dünyanın bir numaralı ülkesiyiz. Evlerde bile 1000 megabit'e ulaşıldı. İletişimde avantajlıyız diyebiliyoruz artık ülke olarak" dedi. (AA) 

 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs