En Sıcak Konular

Çelik, Kılıçdaroğlu'na çattı

17 Mayıs 2011 14:55 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini eleştirdi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Başımız dik, alnımız açık, özgüvenle ve büyük bir gururla halkımıza bundan sonra yapacağımız hizmetleri anlatıyoruz" dedi.

Çelik, Grand Otel'de düzenlenen "Gaziantep 2023 Hedefleri" konulu toplantıda, yola çıkarken milletin ümidi olacaklarını söylediklerini, bugün, 8,5 yıl sonra Türkiye'ye ve Gaziantep'e hesap verdiklerini belirtti. Hem yaptıklarıyla ilgili hesap verdiklerini hem de gelecekte yapacaklarını ilişkin ümit verdiklerini ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Geçmişte yaptıklarımız, bizim, sizin, tüm milletimizin çok güzel hatıraları olarak yer aldılar. Vatandaşımız bu hizmetlerin tadını çıkarıyor. Bugünümüz bizim gerçekliğimizdir. Bu gerçek zemin üzerinde siyaset yapıyoruz. Yarınlarımız bizim hayallerimizdir, yarınlarımız için çok büyük hayallerimiz çok büyük ümitlerimiz var milletimiz, memleketimiz adına."

Çelik, halkın güzel bir sözü olduğunu, "tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" denildiğini belirterek, "Bizim Allah'a şükürler olsun bütün Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresini Türkiye tarlası olarak kabul ederseniz, bizim bu tarlada derinlemesine izimiz var ve bugün harman zamanı karşınıza çıktık. Yüzümüz de var, başımız dik alnımız açık, özgüvenle ve büyük bir gururla halkımıza bundan sonra yapacağımız hizmetleri anlatıyoruz" dedi.

TÜZMEN VE ŞİMŞEK'E TEŞEKKÜR

Çelik, 8,5 yılda yapılan hizmetlerde emeği olan, geçmişte Gaziantep milletvekilliği ve bakanlık yapan Kürşad Tüzmen'in hizmetlerini yad etmek gerektiğini belirterek, Kürşad Tüzmen ile halen Gaziantep milletvekili olan ve bu dönem Batman'dan aday olan Mehmet Şimşek'e, daha önce milletvekili olan ve kente hizmet veren herkese teşekkür etti. Başarı öyküsünde katkısı olanlara şükranlarını sunan Çelik, AK Parti döneminde Gaziantep'te yapılan hizmetleri anlattı. Kendilerinden önce "bakımsız" bir yargıdan bahsetmek gerektiğini dile getiren Çelik, "İnanın yargı bağımsız yargı değil, bakımsız yargıydı, bakımsız. Hakimler, savcılar merdiven altı gibi yerlerde yargılama yapıyordu" dedi.

Muhalefetin kendilerini "sadaka kültürü" oluşturdukları iddiasıyla eleştirdiğini, ancak bunun doğru olmadığını dile getiren Çelik, "Biz yaparken sadaka kültürü oluyor, Kılıçdaroğlu, bol keseden, bol kepçeden ve 'kaynak Kemal' diyerek dağıtıyor ve bu oluyor. Biz de dedik ki: Kardeşim devlet halkına sadaka vermez. Sadaka Ahmet'in, Mehmet'in kendi kasasından kesesinden verdiğinin adıdır. Devlet kendi halkına sosyal yardımda, sosyal destekte bulunur. Halkımız bu hizmetlerden dolayı 'Allah razı olsun' diyor" dedi.

GAZİANTEP 2023 HEDEFLERİ

Hüseyin Çelik, Gaziantep'in eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik, kültür-sanat-turizm, sosyal politikalar, spor, ulaşım, ekonomi, tarım, enerji, sulama, içme suyu-kırsal altyapı, çevre-orman konusundaki 2023 hedeflerine ilişkin bilgi verdi. 2023 hedeflerine ilişkin bazı önemli başlıklar şöyle: "Gaziantep Üniversitesinde hukuk, iletişim ve ilahiyat fakültesi açılacak. Gaziantep, Ortadoğu'nun eğitim merkezi haline gelecek. 'Çılgın Proje' olarak adlandırılan bin 550 yataklı 'şehir hastane" dev sağlık kampüsü kurulacak. İstinaf mahkemesi kurulacak. Adli Tıp Kurumu kurulacak. Gastronomi Enstitüsü kurulacak. 3,5 milyon yerli ve yabancı turist sayısına ulaşılacak. 190 ülkeye ihracat yapılacak. Gaziantep İpekyolu ticaretinin turizmde yatak kapasitesi 20 bine çıkacak. Kente 5 yeni müze açılacak. 20 bin yoksul kadın girişimci haline getirilecek. Zeugma-Rumkale arasında Birecik Baraj Göl Havzasında Su Sporları Merkezi kurulacak. Adana-Gaziantep-Halep arasında hızlı tren hattı kurulacak. Gaziantep, Ortadoğu'nun lojistik merkezi olacak. İhracat 30 milyar lira olacak.

Gaziantep Yeni Uluslararası İpekyolu Ticaretinin Merkezi olacak. Gaziantep, Ortadoğu'nun finans ve sigortacılık merkezi olacak. Gaziantep tarım ve gıda üssü olacak. Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Mayınlı arazilerin tamamı temizlenerek tarıma açılacak. Her ilçeye birer bal ormanı kurulacak. Gaziantep'in manyetik alanlar ve gürültü haritası çıkarılacak."

Çelik, 22 kilometrelik İstasyon Meydanı'ndan Organize Sanayi Bölgesi ve KÜSGET, GATEM bölgesine ulaşacak olan hattın imzasının dün atıldığını anımsatarak, "Bu mevcut raylı sistemi, CHP mahkemeye götürdü. Dünkü törende dedim ki, 'onun da şimdi imzasını atıyoruz, CHP'li milletvekillerine buradan duyuruyorum hemen dosyalarını hazırlasınlar. Çünkü CHP mahkemekolik oldu, başka yaptığı bir şey yok sağ olsun" dedi. Toplantıya AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri adayları ve partililer katıldı. (AA)



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs