'dış mihrakı' kast etti? | " /> 'dış mihrakı' kast etti? | "/>

En Sıcak Konular

Davutoğlu hangi 'dış mihrakı' kast etti?

17 Mayıs 2011 14:28 tsi
Davutoğlu hangi 'dış mihrakı' kast etti? "'Hiçbir dış mihrak kardeşliğimizi bozamaz. Bu birliğimizi hep muhafaza edelim."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Biz bu ülkede her insan başı dik ve onurlu şekilde yaşasın istiyoruz. Kimse bu kardeşlerin arasına fitne sokamayacak'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Altınekin'e gelen Davutoğlu, ilçe girişinde bir buğday tarlasında, süneyle mücadele kapsamında parazitoit salımı yaptı.

Konya Tarım İl Müdürü Bülent Alparslan'dan süne mücadelesi hakkında bilgi alan Davutoğlu, daha sonra hazırlanan kapsüllerdeki parazitoitleri tarlaya bıraktı.

Daha sonra ilçe merkezinde halka hitap eden Davutoğlu, yanında bulunan Konya Milletvekili ve milletvekili adayı Ayşe Türkmenoğlu'nu kastederek, ''Altınekin'in gelini Ayşe Hanım burada. Bizde 'gelin' demek, 'esas aktör' demek. Dolayısıyla Altınekin gelinine sahip çıkar umarım. Gelin de Altınekin'e sahip çıkar'' dedi.

-''HİÇBİR DIŞ MİHRAK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAZ''-

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde Türkiye'yi dünyanın en büyük ülkesi yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, bunu başaracak güce sahip olduklarını belirtti.

Davutoğlu, Türkiye'yi küresel bir aktör haline getireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Hiçbir dış mihrak kardeşliğimizi bozamaz. Bu birliğimizi hep muhafaza edelim. Biz bu ülkede her insan başı dik ve onurlu şekilde yaşasın istiyoruz. Kimse bu kardeşlerin arasına fitne sokamayacak. Kimse ayrımcılığa tabi tutulmayacak. Sadece ülkede değil, tüm dünyada adaletsizliğe karşı adaletin sesini yükselteceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı çıkacağız. Dış politikada amaç bu olacak.''

AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlatan Davutoğlu, kendi dönemlerinde her alanda önemli hizmetler gerçekleştirildiğini bildirdi.

Davutoğlu, 2001 yılında Türk lirasının değerinin kalmadığını, günden günde Türk lirasının değerinin düştüğünü belirterek, ''Şimdi dünyanın en değerli paraları arasında da Türkiye Cumhuriyeti lirası var. Bununla övünülmez mi? 70 cente muhtaç olduğu iddia edilen bir ülke bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi oldu'' dedi.

Daha öne Avrupa'daki toplantılarda Türklerin, Türk olduklarını gizlemeye çalıştığını anlatan Davutoğlu, ''Bugün Avrupalıların gözünün içine bakarak Türk'üz demenin gururunu yaşıyoruz. Artık bu memleketin evlatları gittikleri her yerde bu gururla yaşıyor'' diye konuştu.

Davutoğlu, daha sonra Altınekin Kaymakamı Murat Şener'i makamında ziyaret etti.



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs