En Sıcak Konular

Mübarek halkından özür dilemeye hazırlanıyor

17 Mayıs 2011 14:06 tsi
Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in yeni bir ses kaydı ile Mısır halkından özür dilemeye hazırlandığı bildirildi. Kaynaklar Mübarek’in bu girişiminin ardında aftan faydalanma hedefi yattığına işaret etti.

Mısır’da geçtiğimiz Ocak ayının sonunda başlayan halk ayaklanmasıyla 30 yıllık hükümranlığı sona eren cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Mısır halkından bir ses kaydı ile özür dileyecek. Hazırlık aşamasında olan kasette Mübarek, yapılan hataların danışmanların yanlış tavsiyelerinden ve kendisine ulaşan yanlış bilgilerden kaynaklandığını ifade edecek ve tüm malvarlığından vazgeçmeye hazır olduğunu dile getirecek. İlgili kaynaklar Mübarek’in bu ses kaydını Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi’nden bir af beklentisiyle doldurmakta olduğuna dikkat çekti.

Mısır Eş-Şuruk Gazetesi’nin internet sitesi, Mısır devrik lideri Hüsnü Mübarek’in bir ses kaydı hazırlığı içinde olduğunu açıkladı. Çok yakında Mısır ve Arap kanallarında yayınlanacak bu kasette Mübarek kendisi ve ailesi adına halktan özür dileyecek. Mübarek bu kasette yapılan hataları bazı danışmanların yanlış tavsiyelerine ve kendisine ulaşan yanlış bilgilere bağlıyor!

Kaydın genel şeklini; geçtiğimiz Şubat ayının ilk Salı akşamı Mübarek’in Mısır halkına hitaben yaptığı duygusal konuşmasının hazırlanmasına katkıda bulunan Mısırlı üst düzeyli bir gazeteci belirleyecek. Mübarek’in Şubat ayında yapmış olduğu konuşması halkta ilk etapta büyük sempatiye yol açmış ancak çok geçmeden 2 Şubat Çarşamba günü sabahı Kahire’nin ortasındaki Tahrir Meydanı’ndaki silahsız göstericilerin Mübarek’in partisinden ölüm çeteleri tarafından saldırıya uğrayıp öldürülmesinin ardından öfkeye dönüştü.

Savaşçı bir asker olarak anılmak istiyor!

Hitapta başkan Mübarek ve karısının tüm malvarlıklarından Mısır halkının menfaatine kesin olarak vazgeçmek istedikleri dile getirilecek. Bununla beraber Mübarek’in bir gün silahlı kuvvetler saflarında savaşçı bir asker olarak hatırlanmak istediği, hiçbir zaman başkan olmak için çalışmadığı ya da bunu ummadığı ancak olduktan sonra da imkanları çerçevesinde bu koltuğun hakkını vermeye çalıştığı, eşinin de Mısırlı vatandaşlara hizmet etme gayesiyle hayır işlerine koştuğu ifade edilecek.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, devrik liderin bu konuşmayı yapıp hesaplanan malvarlığından vazgeçerek Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi tarafından kendisinin ve yakınlarının affedilmesinin düşünülmesini sağlamayı hedeflediğini açıkladı.

Askeri bir kaynaksa bir kısmı Mısırlı bir kısmı Arap birçok tarafın bu işin kanuni makbul bir şekilde ve halkın muvafakatı çerçevesinde çözülmesi için aracılık yaptığına işaret etti. Kaynak Askeri Konsey’in alacağı herhangi bir karara Mısır halkı tarafından böyle kritik bir dönemde kesinlikle itibar edileceğini belirtti.

Mübarek ailesine çok yakın kaynaklara göre Mübarek ve eşinin sağlık durumları oldukça kötü. Devlet tarafından kendilerine bağlanacak herhangi maaşı kabul etmeye hazırlar. Affın şu anda yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Tora cezaevinde tutuklu bulunan Ala ve Cemal Mübarek’i de (Hüsnü Mübarek’in oğulları) kapsamasını talep etseler de ilerlemiş yaşlarından ve kötü sağlık durumlarından ötürü sadece devrik lider ve eşini kapsayacağı tahmin ediliyor.




Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs