En Sıcak Konular

CHP'den iddialara cevap

17 Mayıs 2011 13:00 tsi
CHP'den iddialara cevap
Diyarbakır'daki CHP seçim bürosunun, 'kepenk kapatma eylemi' sonrası kapatılmasıyla ilgili iddialara cevap geldi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'daki CHP seçim bürosunun, "kepenk kapatma eylemi" dolayısıyla kapatılması ile ilgili olarak "Bunun üzerinden CHP'yi vurmaya çalışmak ahlaksızlıktır. AKP'nin yaptığı da budur, ahlaksızlıktır" dedi.

Tanrıkulu, parti genel merkezi girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Partisinin, ölümlerden üzüntü duyduğunu belirten Tanrıkulu, sorunların, barış ve uzlaşı içeresinde çözümünden yana olduklarını söyledi. CHP'nin seçim bildirgesiyle Türkiye'nin bu temel sorununa en somut öneriler getiren bir siyasal çizgiye ve bildirgeye sahip olduğunu savunan Tanrıkulu, "Biz, öncelikle Türkiye'de hiçbir yurttaşımızın ölümünü istemiyoruz ve ölümlerin son bulmasını istiyoruz" dedi.

Tanrıkulu, şöyle konuştu: "Bugün gazetelere yansıyan ve bazı gazetelerin de manşete taşıdığı haberden de anlaşılıyor ki anlaşılan AKP, Türkiye'de ölümlerden medet ummakta bu seçimde. AKP, şiddeti tırmandırarak Türkiye'deki milliyetçi oylara oynayarak başka bir seçim hesabı içerisindedir. Ben buradan AKP'yi uyarıyorum: AKP, şiddete son vererek ve şiddetten medet ummayarak bu seçim kampanyasını yürütmek durumundadır. Eğer ölümler bugün bu noktaya gelmişse 9 yıldır iktidar olan AKP'nin bu soruna gerçekçi çözüm getirmemesi dolayısıyladır.

Dolayısıyla da AKP'nin bir an önce bu sorunu kutuplaştırmadan ayrıştırmadan çözmesi gerekmektedir ve AKP'nin de seçim bildirgesinde bu sorunla ilgili olarak ne yapmak istediğini de ortaya koyması gerekmektedir. Diyarbakır'da dün itibarıyla her taraf ama her taraf, neredeyse karakollar bile kepenk indirmiştir. Bütün bankalar, kepenk indirmişti. AKP, ilk önce kendi seçim bürolarının güvenliğini sağlasın, karakolların ve bankaların güvenliğini sağlasın, yapması gereken budur. Bunun üzerinden CHP'yi vurmaya çalışmak ahlaksızlıktır. AKP'nin yaptığı da budur, ahlaksızlıktır. Başka hiçbir şey değildir."

Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ise Diyarbakır'da her yer kapalıyken seçim bürosunun tek başına açık olmasının bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti. Batum, "CHP, PKK için yas tutmaz. Bu, bir amaçla çıkartılmış bir propagandadır" dedi. Batum, "Dolayısıyla burada söylenenlerin pek önemi olmadığını düşünüyorum. Gerçek şudur: Her taraf kapalı olduğu için seçim bürosunu açmanın da anlamsız olduğunu düşündüğü için o da kapatmıştır. CHP olarak tavrımız, o kadar net ki ve bundan dolayı o kadar büyük sıkıntılar yaşadık ki bu, Türkiye'de bir genel bir yanlış yönlendirme propagandasının bir sonucu diye düşünüyorum" diye konuştu. (AA) 

 



Bu haber 1,043 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs