En Sıcak Konular

Son Cumhuriyet Mitingi bugün İzmir'de

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhuriyet Mitinglerinin sonuncusu bugün İzmir'de yapılıyor. Mitinge katılanlar, sabah 08.00'den itibaren Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmaya başladı. 

İzmir'de bugün yapılacak Cumhuriyet Mitingi’nde katılım rekoru kırılması hedefleniyor. Gündoğdu Meydanı'nda Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelecek katılımcılarla birlikte 1.5 milyon kişinin toplanması bekleniyor. Miting alanında yaklaşık 3 bin polis görev alacak.

Ankara, İstanbul, Manisa ve Çanakkale'den sonra İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi bugün Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda saat 12.00 - 15.00 arasında yapılacak.
 
Mitinge katılanlar, sabah saat 08.00'den itibaren Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmaya başlayacak.
 
Gruplar saat 10.00'da iki koldan miting alanına doğru yürüyüşe geçecek. Deniz yoluyla miting alanına gideceklere de Karşıyaka Belediyesi 30 bin bayrak ve şapka dağıtacak.
 
Mitinge, 60 sivil toplum örgütü destek veriyor. Valilik 1.5 milyon kişiye göre trafik ve güvenlik tedbiri aldı. Alanda 3 bin polis görev yapacak. Denizde de sahil güvenlik ve polis botları önlem alacak.
 
Birinci kordon, 08.00-18.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak. Miting sürecince valilikte bir vali yardımcısı koordinatörlüğünde kriz merkezi görev yapacak. Alanda, sağlık ekipleri ve itfaiye de önlemler alacak.
 
Siyasiler de meydanda olacak
 
Cumhuriyet mitingine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP lideri Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katılacak.
 
DSP lideri Zeki Sezer solda güç birliğinin bugün İzmir'de yapılacak Cumhuriyet mitingi sonrasında şekilleneceğini açıkladı.
 
Zeki Sezer, "Hakça bir sonuca ulaşacağımızı umuyorum. Amaç AKP'den, karanlık adamlardan kurtulmak olmalı. Birbirimizden değil" dedi.
 
Bugün İzmir'de önemli bir de maç var. Cezası nedeniyle Fenerbahçe Trabzonspor ile İzmir Atatürk Stadı'nda karşılaşacak. Kentte oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, oda fiyatları da yükseldi.
 
Alınan güvenlik önlemleri
 
İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Orakoğlu, bugün düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi için güvenlik yönünden tüm ayrıntıların planlandığını söyledi.
 
Polis memurları için izinler kaldırılırken, mitingin gerçekleştirileceği alan uçuşa kapalı bölge haline getirildi. Bugün kentte karadan, havadan, denizden kontroller de yapılacak.
 
Orakoğlu, diğer illerden gelecek katılımcılar için, trafik yoğunluğunun da yaşanabileceğini göz önünde tutarak, trafikten asayişe kadar çeşitli önlemler aldıklarını vurguladı.
 
Mitingde kimler konuşacak?
 
Mitingin açılış konuşmasını Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı avukat Ferda Kardelen yapacak.
 
Cumhuriyet Mitingi’ne Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve gazeteci Tuncay Özkan birer konuşma yapacak.
 
Zülfü Livaneli, Tolga Çandar, Sadık Gürbüz, Yolcu Bilgiç, Bulutsuzluk Özlemi ve Edip Akbayram'ın şarkılarıyla destek vereceği mitingde alana 2 dev ekran kurulacak.
 
Miting için belediye tarafından da 6'sı sabit olmak üzere 10'a yakın seyyar sağlık merkezi oluşturulacak.
 
MHP mitinge katılmayacak
 
Bu arada MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, mitinge katılmayacaklarını açıkladı.

Mitingin CHP - DSP kongresine dönüşeceğini savunan Servişoğlu, "Siyasi senaryolara İzmirlilerin figüran yapılmasını kabullenemeyiz" dedi.
 
Cumhuriyet mitinglerine son
 
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin açıklamasına göre, Cumhuriyet mitingleri İzmir'deki mitingle sona erecek. Derneğin internet sayfasında yapılan açıklamada, bundan böyle kapalı mekanlarda kutlama etkinlikleri düzenleneceği belirtildi.
 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ise, 19 Mayıs'ta Samsun'da planlanan mitingi hatırlatarak, kararlarını 13 Mayıs'taki İzmir mitinginden sonra açıklayacaklarını söyledi.

 
cnn



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs