En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu ile Babacan karşılıklı atıştı

17 Mayıs 2011 09:31 tsi
TOBB Genel Kurulu'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kapıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan sonra TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Ekonomi yönetimini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ekonomi iyi yönetilirse 9 yılda 4 kez mali af çıkmaz.Kim vergisini ödemek istemez, kim sigorta primini ödemek istemez? Ödeyemiyor, dünyanın faizini yüklüyorsunuz üstüne, sonra hayat kilitleniyor, 'verginizi ödeyin' diye mali af çıkarıyorsunuz." dedi. Türk Lirası'nın değerli olmasıyla hükümetin övündüğünü, ancak ABD'nin kriz döneminde para basarak doların değerini düşürdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sanayiciyi perişan ettik, ülkeyi Çin mallarının pazarı haline getirdik. Birisi sizi kandırıyor, bedelini bu ülkenin sanayicisi çekti." dedi. Türkiye'nin nükleer santral projeleri konusunda ise Kılıçdaroğlu, "13,5 cente alım garantisi vereceğim. Ne olacak peki? Ben dışarıdan alırım. Daha ucuza alırım." açıklamasını yaptı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da genel kurulda, Kılıçdaroğlu'ndan sonra bir konuşma yaptı. Babacan, "Kim ne derse desin Türkiye ekonomisinin geldiği nokta, göstermiş olduğu ekonomik performans bellidir. Geldiği nokta açıktır. Bu da bütün dünyanın takdirini kazanmıştır." dedi. Şu anda birçok Batılı ülkenin borç stokunun tarihi seviyelerde olduğuna dikkat çeken Babacan, dünyadaki pek çok büyük bankanın kamu desteğiyle ayakta durduğunu, bu ülkelerde ürkütücü bir durum bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'na cevap niteliğinde bir konuşma yapan Babacan, Türkiye'nin petrolde dışa bağımlı olduğunu, bu yüzden dünyadaki fiyat artışından etkilendiğini vurguladı. Hükümet olarak son bir yılda akaryakıttan alınan ÖTV oranlarını değiştirmediklerini, bu yılın sonuna kadar da değiştirmeyeceklerini belirten Babacan, akaryakıt fiyatlarının dünyada petrol fiyatlarına bağlı olduğunu anlattı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürlüğü döneminde kurumun zarar ettiğini söyleyen Babacan, "Bir işe talip olan kişi bir özgeçmiş hazırlar. Bunu sunar, 8 yıl SSK genel müdürlüğü yapmış bir kişinin de geçmişte ne yaptığını anlatması gerekmez mi? Geçmişte ne yaptı ki gelecekte insanlar onun ne yapacağına güvensin." dedi. Babacan, Kılıçdaroğlu'nun şimdiye kadar 10 proje açıkladığını, ancak bu projelerin kaynağını nereden bulacağına dair hiçbir şey açıklayamadığını kaydetti.

zaman

 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs