En Sıcak Konular

PKK'lıların cenazesi kırsalda mı bırakıldı?

17 Mayıs 2011 08:35 tsi
Türkiye'de seçim atmosferi ilerledikçe peş peşe tuhaf olaylar yaşanmaya başladı.

YSK'nın bağımsız adayları önce veto edip sonra onay vermesiyle gerilen Güneydoğu şimdi de cenaze gerginliği yaşıyor. Uludere'de öldürülen 12 PKK'lının cenazelerinin hastaneden ailelere verilmesi beklenirken, bugüne kadar yaşanmamış bir hadise vuku buldu. Öldürülen bazı PKK'lıların arazide bırakıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre, sivil vatandaşlar sınırı geçerek arazideki 3 cesedi buldu ve omuzlayarak Türkiye'ye getirdi. Daha sonra askerler, 'otopsi yapılacak' diyerek cenazeleri aldı. Bu haberlerin yayılması üzerine bölge karıştı. Olaylar İstanbul'a sıçradı, şiddet gösterileri yeniden ilk sıraya yükseldi.

Şırnak'ta yaşanan hadise bir haftalık bir geçmişe sahip. Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Ortaköy (Aroş) köyü Eşin Tepesi'ne 12 Mayıs gecesi bir grup PKK'lı tarafından sızma girişiminde bulunuldu. Burada çıkan çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü duyuruldu. Bir sonraki gece bu kez Yemişli (Mergeh) köyündeki sınırın sıfır noktasında bulunan Bilican Tepesi'ne yönelik sızma faaliyeti yaşandı. Burada çıkan çatışmada ise 7 PKK'lı öldürüldü. Bölgede yapılan aramada 6 adet Kalaşnikof, 3 adet Biksi makineli tüfek, 5 adet RPG-7 roketatar, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 adet Doçka uçaksavar silahı, 57 adet el bombası ele geçirildi.

Bu mühimmat ciddi bir saldırı hazırlığının göstergesi. Genelkurmay Başkanlığı da, son günlerde askeri birliklere yönelik taciz ve sızma eylemlerinin yoğunlaştığını, nisan ayından beri bu tarz 13 eylemin gerçekleştiğini açıkladı. PKK ise kendilerinin bir saldırıda bulunmadıklarını, operasyon yapan askerlerle çatışma yaşandığını ileri sürüyor. Burada örgüte yakınlığıyla bilinen ANF'nin 13 Mayıs'ta geçtiği bir haberi hatırlatmakta fayda var. Haberde, "Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortaköy köyünde bir askeri üsse silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırı sonrası helikopterlerle çok sayıda ölü ve yaralının hastaneye kaldırıldığı iddia edildi." deniyor. Bu ifadeler, operasyondan çok, sızma veya baskın ihtimalini akla getiriyor.

Şırnak'ta 12 PKK'lının öldürülmesi üzerine terör örgütü 3 günlük yas ilan etti. Çatışmada öldürülen bazı PKK'lıların cenazesinin arazide bırakıldığı ileri sürüldü. BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar Hasip Kaplan, Gültan Kışanak, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Bilican Sınır Karakolu'nun önüne geldi. İddiaya göre, bölgeye akın eden yaklaşık 300 kişilik bir grup, Yemişli köyünün Bilican Tepesi mevkiinde sınırı geçerek cesetleri aramaya başladı. Irak tarafındaki 3 cenazeyi omuzlarına alarak geri dönen grup, Bilican Sınır Karakolu önünde askerler tarafından durduruldu. Cenazeleri almak isteyen askerlerle grup arasında tartışma yaşandı. Güvenlik güçleri gaz bombası kullanınca kalabalık, taşlarla karşılık verdi. Askerler, "Savcılık kararı var, otopsi yapılacak" gerekçesiyle cenazeleri alarak karakola götürdü.

Aslında, operasyon da yapılsa, baskın hazırlığı da olsa veya 'yeni cenazeler oluşsun' diye gençler üzerinden rant peşinde koşulsa da hepsinin temelinde seçimi etkileme girişimlerinin olduğu açık. Halkın özgür iradesiyle sandığa gidip istediği tercihte bulunmasını engellemek isteyenler senaryo üstüne senaryo çiziyor.

zaman



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs