En Sıcak Konular

TSK, Anneler Günü'nü afişle kutladı

0 0 0000 00:00 tsi
Önemli gün ve haftaları günün anlam ve önemine uygun temalar taşıyan afişlerle kutlayan Genelkurmay Başkanlığı, Anneler Günü dolayısıyla da internet sitesinde iki afiş çalışmasına yer verdi.

“Siz Her Şeye Değersiniz” başlıklı ilk afişte, annesine el sallayan bir asker görülürken, “Hep Yanımızdasınız” başlıklı ikinci çalışmada ise cüzdanında taşıdığı annesinin resmine bakan bir asker bulunuyor.

Sitede, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'u 11 Mayıs 2007 günü ziyaret eden şehit anneleri adına konuşan şehit Hava Pilot Üsteğmen Mustafa Oğuz Önder'in annesi Hamdiye Önder'in konuşmasına da yer verildi.
Her zaman kalbi hüzünle dolu, gözleri yaşlı ama başları dimdik şehit anaları olarak Anneler Günü'nde hatırlanmanın acılarını hafiflettiğini ve yaşama bağladığını ifade eden Önder, konuşmasında şunları kaydetti:
“Şu an içinde bulunduğumuz zaman diliminin mana ve farklılığı da bu nedenle önemlidir, özeldir. Vatan ve ulus sevgisi ile cesaret, feragat ve fedakarlık gibi yüce duygularla yetiştirdiğimiz evlatlarımızı, yine bu ulvi değerler uğruna feda etmiş olmanın acı ve gururunu bir arada yaşıyoruz.

Ne var ki bu vatan binlerle ifade edilecek şehit kanlarıyla sulanmış, gerektiğinde de yine şehit kanları ile sulanacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz analar bu vatan uğruna gerektiğinde evlatlarını yine feda etmekte de asla tereddüt göstermeyecektir. Anaların bu uğurdaki fedakarlığı sözde değil özdedir. Elbette analar yücedir ama şehit anaları daha da yücedir. Tüm unvanlar geçicidir ama şehit analarının unvanı bakidir. Kalpleri vatan sevgisi ile dolu, cesaret ve yiğitlik sembolü şehitlerimiz; hiçbir baş sizinkinden yüce değil, ak değil. Gözlerden ırak olan gönülden ırak değil. Özümüzde siz, sözümüzde siz, közümüzde siz varsınız. Hayalimizde siz, rüyalarımızda siz, dünyamızda siz varsınız. Yaşamımızın her evresinde, vücudumuzun her zerresinde, kalbimizin en ücra köşesinde sizler varsınız. Sizler olmasaydınız bizler olmazdık. Sizler olmasaydınız bu bayrak olmazdı. Sizler olmasaydınız bu vatan olmazdı. Sizler özgürlüğün timsali, sizler yaşam pınarımız, sizler gururumuzsunuz.”
 



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs