En Sıcak Konular

Bağış: Şimşek konusunda alınmış bir karar yok

16 Mayıs 2011 17:27 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye tarafından IMF başkanlığına aday gösterileceğine ilişkin şu anda alınmış bir karar bulunmadığını, bu kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirinde olduğunu söyleye

AB Genel Sekreterliği'nde Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic'i kabul eden Bakan Bağış, Maliye Bakanı Şimşek'in Türkiye tarafından IMF başkanlığına aday gösterileceğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, kendisinin sadece twitter'da bir gazetecinin bu yöndeki twitini çok beğenerek re-twit ettiğini yani kendi takipçileri ile paylaştığını belirterek, "Şu anda alınmış herhangi bir karar yok" dedi.

Bakan Bağış, şunları kaydetti:

"Ama Mehmet Bey IMF Başkanlığını da çok başarılı şekilde gerçekleştirecektir. Mehmet bey gibi Türkiye'de bu görevi yapabilecek çok değerli insanlar da vardır. Ama tabi hükümetimizin bir adayı olup olmayacağı konusuna Sayın Başbakan karar verir, onun takdiridir. Ama Mehmet bey 4 yıl içinde Türkiye'deki performansı ile dünyadaki ekonomik sorunları da çözebilecek birikimlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Aynı şekilde Sayın Ali Babacan da bu konumu rahatlıkla gerçekleştirebilecek birikime, deneyime sahiptir. Böyle bir konumda bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olması bizi son derece mutlu eder."

UNDP Başkanlığına Kemal Derviş'in seçilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat lobi yaptığını hatırlatan Bağış, Şimşek'in de böyle bir görevi rahatlıkla yerine getireceğine inandığını bildirdi.

Bakan Bağış, Büyükelçi Hrastic'e Türkiye'ye "hoşgeldin" diyerek, Türkiye ile Hırvatistan'ın AB ile müzakerelere aynı dönemde başladığını, Türkiye'nin önüne birçok engel çıkarılmasına rağmen Hırvatistan'ın birçok faslını açtığını hatta kapadığını hatırlattı. Bağış, "Yeni üye olan ülkelere yaptığımız çağrı, asansörü geri göndermeyi unutmayın" diyerek, Bulgaristan ve Romanya'nın da süreçlerini tamamlayarak üye olduklarını, şimdi sıranın Hırvatistan'da olduğunu belirtti. Türkiye'nin önüne çıkarılan engellerin bu ülkelerin önüne çıkarılmadığı için çok daha hızlı üye olduklarını söyleyen Bağış, bütün engellere rağmen Türkiye kendi halkının standartlarını yükseltmeye kararlı olduğunu kaydetti.

Bağış, Hırvat Büyükelçiye, Hırvatistan'ın başmüzakerecisi yarış ipini göğüslerken, Türkiye'nin başmüzakerecisi Bağış'ı engellerle mücadele ederken karikatürize eden kapağı ile AB Dergisi Kriter'i hediye etti.

Büyükelçi Hrastic de herşey yolunda giderse haftalar içinde müzakereleri tamamlayacaklarını söyleyerek, böylelikle AB'de Türkiye'nin bir dostu daha olacağını kaydetti.



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs