En Sıcak Konular

BDP'den Başbakan'a hakaret

16 Mayıs 2011 16:19 tsi
BDP'nin desteklediği bağımsız aday Nazmi Gür'ün Başbakan Erdoğan'a yönelik işte o sözleri...

Diyarbakır'da BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Leyla Zana, Emine Ayna, Altan Tan, Şerafettin Elçi, Nursel Aydoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilçe belediye başkanlarının, 12 PKK'lının öldürülmesi ile ilgili valilik binası önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına polis izin vermedi. Bunun üzerine milletvekili adayları ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

BDP'Lİ GRUP İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri, öğle saatlerinde valilik binasına doğru geldi. BDP'lilerin geleceği haberleri üzerine sabah saatlerinden itibaren valilik binasına çıkan bütün yollarda barikat kuran polis, hem araç hem de yaya geçişlerine izin vermedi. Valilik binası önüne gitmek isteyen BDP'li grup ile polis yetkilileri arasında tartışma yaşandı.

'YARIN 100 BİN KİŞİYLE GELİNCE NE YAPACAKSINIZ?'

Diyarbakır Bağımsız milletvekili adayı Altan Tan, polislerin 'Geçemezsiniz yasak' sözüne "Bana akıl vermeyin" karşılığını verdi. Polis yetkilisi de, "Olay çıkmasını istemiyoruz" dedi. Bunun üzerine Tan şunları söyledi: "Devleti siyaseti çok iyi bildiğimiz için kitleyi getirmedik. Başbakan kabadayılık yapacağına bir an önce sorunu çözsün. Yarın 100 bin kişi ile gelindiği zaman ne yapacaksınız. Buna hazırlıklı olun. AKP'nin bakanı, valinin ve karayolları bölge müdürlüğünün bilgisi dahilinde, karayolları bölge müdürlüğünde seçim toplantısı yapıyor. 25 gün sonra valinin makamında bu açıklamayı yapacağız. Buyurun beni gözaltına alın."

ERDOĞAN'A HAKARET: AHMAK BAŞBAKAN..

Van'da, Kürt Dili Bayramı adı altında Kurdi-Der tarafından düzenlenen yürüyüş sonrası açıklama yapan BDP'nin desteklediği bağımsız aday Nazmi Gür, "Başbakan iyi bilsin, artık Kürt halkı da onun anlayacağı dilden konuşacaktır. Artık Başbakan bu ahmaklığı bırakarak, Kürt halkının kanını dökmekten vazgeçsin" dedi. Nazmi Gür, Başbakan Erdoğan için 'ahmak' sözünü kullandı ve o anlasın diye açıklamayı Türkçe yaptığını söyledi.

'BAŞBAKAN ANLASIN DİYE TÜRKÇE KONUŞUYORUZ'

Ahmedi Hani Parkı'nda toplanan kalabalığa hitaben konuşan bağımsız aday Nazmi Gür, Kürt Dil Bayramı nedeniyle açıklamayı Kürtçe yapmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ancak ahmak Başbakan anlasın diye açıklamamızı Türkçe olarak yapıyoruz. AKP ve Başbakan Erdoğan artık bu kan emici siyasetinden vazgeçmelidir. Artık Kürt halkı da onun anlayacağı dilden konuşacaktır. Bizler ailelerin, Kürt halkının başı sağolsun diyoruz. Başbakan iyi bilsin özgürlük mücadelesinde ne ABD ne de başka güçler onun arkasında durmayacaktır. Artık Başbakan bu ahmaklığı bırakarak, Kürt halkının kanını dökmekten vazgeçsin. Başbakan'a çağrımız, eğer savaş ilan ediyorsa mertçe çıkıp ilan etmesidir. Biz de bunu kabul edelim" dedi. 
 



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs