En Sıcak Konular

Baykal'a yumurtadan hapis çıktı

16 Mayıs 2011 13:32 tsi
Eski CHP lideri Deniz Baykal'a Van'da taşlı ve yumurtalı saldırıya uğramasıyla ilgili yapılan inceleme sonucunda Van Eski Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'e, 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Van'da, taşlı ve yumurtalı saldırıya uğramasıyla ilgili yapılan inceleme sonucunda hakkında, ''Resmi belgede sahtecilik'' suçlamasıyla dava açılan Van Eski Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'e, 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, Şükrü Rafet Mert hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Mert, kesinlikle sahte belge düzenlemediğini savundu. Olay günü talimatla yapılan görevlendirmelerin daha sonra yazıyı dökülerek imza altına alındığını belirten Mert, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, verilen kısa aranın ardından kararını açıklayarak Mert'i, Türk Ceza Kanunu'nun 204/2 Maddesi gereğince 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mert'in karara itiraz edeceği öğrenildi.

OLAY

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2 Nisan 2010 tarihinde, il kongresine katılmak için geldiği Van'da, bir grubun yumurtalı saldırısına uğramış, Emniyet Müdürlüğünün yeterli güvenlik önlemleri almadığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı, 2 mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

Müfettişlerin incelemesinde, Baykal'ın gezisi öncesi 39 polisin görevlendirildiği, olaydan 2 gün sonra ise 163 kişinin görevli olduğuna dair ikinci bir liste düzenlendiği tespit edilmişti.

Şükrü Rafet Mert'in, önlemlerin alındığını gösteren gerçeğe aykırı bilgiler ve beyanlar ihtiva eden 02.04.2010 tarihli ikinci görev emrini, eski tarihli olarak 04.04.2010 tarihinde hazırlattığı ve ilgili birimlere göndererek, ''resmi belgede sahtecilik'' suçunu işlediği iddiasıyla Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

aa



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs