En Sıcak Konular

Balyoz sanıklarının eşlerine 'yol kapatma' soruşturması

16 Mayıs 2011 12:15 tsi
Balyoz davasının 5 Mayıs'ta yapılan duruşması sırasında mahkame salonunun önünde eylem yapan Balyoz davası sanıklarının eşleri ve yakınları hakkında soruşturma başlatıldı.

Silivri nöbetçi savcısının talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında araç trafiğine engel olan ve gösterici grubun önünde yer alan sanık Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ile sanık Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk'un ifadelerine başvurulması bekleniyor.

Balyoz davası sanık eşleri tarafından oluşturulan "Vardiya Bizde Platformu" üyelerinin duruşma salonu önündeki yol üzerinde yaptıkları eylem, iki General eşinin başına dert oldu. Silivri Cezaevi'nin hemen yanındaki mahkeme salonunda 5 Mayıs'taki Balyoz davası duruşmasında, durşmanın görüldüğü sırada çoğunluğunu sanık eşlerinin oluşturduğu "Vardiya Bizde Platformu" üyeleri, yol ortasında alkışlama eylemi gerçekleştirmişlerdi. Silivri Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, basında yer alan haberleri ihbar kabul ederek, "2911 Sayılı Toplu Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Savcı, özellikle gösterici grubun önünde yer alan iki kadının kimliklerinin tespit edilmesi için güvenlik güçlerine talimat verdi. Görüntülerden yola çıkan Jandarma yetkilileri, grubun önünde yer alan kadınlardan birisinin tutuklu sanık Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, diğerinin ise tutuklu sanık Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk olduğunu belirleyerek hazırladığı tutanağı nöbetçi savcılığa gönderdi.

Balyoz ve Ergenekon davalarının görüldüğü mahkeme salonu önünden geçen yolda Nilgül Doğan ve İrem Kutluk, gelen araçların önünde durarak geçişlerine izin vermemişti. Eylem günü Nilgül Doğan'ın, geçmesine izin vermediği Jandarma aracındaki görevlilere hitaben söylediği "Burada su içiyorsanız eşlerimizin sayesinde içiyorsunuz. Sizler burada rahat yaşayabilesiniz diye onlar orada mücadele ediyor." sözleri, özellikle jandarma personeli arasında tepkiye neden olmuştu.

2911 Sayılı Kanunun 22. Maddesi: "Genel yollar ile parklarda, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve bunların eklentilerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kilometre uzaklıktaki alan içinde toplantı yapılamaz ve şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez. Genel meydanlardaki toplantılarda, halkın ve ulaşım araçlarının gelip geçmesini sağlamak üzere valilik ve kaymakamlıklarca yapılacak düzenlemelere uyulması zorunludur."

cihan



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs