En Sıcak Konular

Mehmet Şimşek, Kürtçe oy istedi

16 Mayıs 2011 11:28 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Canlı Yayında Kürtçe Konuştu ve vatandaştan Kürtçe oy istedi:

Tv8’de Erkan Tan’ın konuğu bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

“Ben Kürt kökenli bir vatandaşım, devletin kasası bana emanet!”

“ İktidar olduktan 10 gün sonra olağanüstü hali kaldırdık biz. Fakir şehirlerde 1984 yılında Kürtçe müzik dinlemek yasaktı. 1990’lı yıllarda da vardı bu durum. Hem devlet hem özel televizyonlar var Kürtçe yayın yapan. Kürtçe üzerinde yasak yok artık. Zamanında bu memleketin zenginliklerini maalesef tehdit olarak görenler olmuş. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur bu ülkede. Ben Kürt kökenli bir Türk vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaş olduğunun en güzel göstergesi benim. Devletin kasası Kürt kökenli birine yani bana emanet. Etnik milliyetçilik yapanlar vardır. Kürtlerin Türklerin, bizim her şeyimiz ortak. Kürtçe propaganda bile yapılabiliyor. Terör istikrarın, işin aşın önündeki bir problemdir.”

“ 2002’de Batman’da sadece bir tane ambulans vardı!”

Şimşeksağlıkalanındaki gelişmelerden Batman üzerinde örneklerle söz etti ve şu sözleri kaydetti:

“Muayene için sıra almak saatlerce beklemeye sebep oluyordu. Bende zamanında sabaha karşı 4’te sıraya girenlerdenim. Koskocaman Batman’da 2002 yılında 1 tane ambulans varmış. Şu anda 22’ye çıkmış bu sayı. Batman’ın bütün ilçelerinde devlet hastaneleri var ve kar olduğunda dağlara gidebilecek paletli ambulanslar var. Sağlık alanında yapılan hizmetler bizden önceki 80 yılın 30 katı ilerledi. Bir uzman doktor başına düşen hasta 20 bin kişiydi. Şimdi bu durumda azaldı ve her şey iyiyye gidiyor.”

“Biz intibakı doğal olarak sağlıyoruz!”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emeklilere verilen artıştan söz etti ve şu sözleri kaydetti:

“AK Partihükümeti döneminde emeklilere verdiğmiz yüksek maaşı olana en düşük maaş artışı verdik. İntibakı doğal olarak sağlıyoruz. Yüzde 600 artmış. En düşükmemuremeklisi yüzde 150 maaş artışı almış. Milli gelirdeki artışta yansıyor. Emeklilerin bütün sıkıntıları 1998 1999’da yapılmıştır. Biz ekonomideki büyümeyi olduğu gibi maaşlara yansıtmışız. En yüksekemeklimaaşını yüzde 8 vermişiz düşük alana yüzde 21.7 vermişiz.”

“CHPoy için bol keseden atıyor!”

CHP’nin İntibak Yasası’nı çıkaracağız vaatlerine karşı Şimşek;

“Çıkartabilirler tabii ki. CHP tahhütlerinin 3’te 1’ini yerine getirsin faziler artar, Türkiye tekrara IMF’ye diz çöker, el açar. CHP ekstra oy için bol keseden atıyor. Ne aldanan ne aldatan oluruz biz. Seçim öncesinde yapılan popülist söylemler problem olmuştur her zaman. O yüzden hassasım ben bu konuda. Hem vergi indirip hem kaynak göstermeyeceksiniz. Sonrada vatandaşı ikna edeceksinz. Böyle şey olamaz. İlk defa biz küresel bir krizi atlatmış bir ülkeyiz. Türkiye’nin durumu iyi şu anda. Birçok ülkede devlet memuru sayısı azaltılmıştır. Bu ülkelerde bütçe yönetimi iyi değil. Türkiye’nin 2000 yılı başındaki hali gibi. Kılıçdaroğlu SSK’da insanları o kuyruklarda inleten zihniyet ülke yönetmine talip oluyor.” diye konuştu.

CHP içi boş vaatler sunuyor!”

CHP’nin fabrika olmayan yerlere fabrika yapacağız açıklamasına karşı Şmşek;

“ Bunlar yapılırsa memleket uçurumun eşiğine gider. İçi boş vaat bunlar. Yapacakları kaynak yok. Oralarda 505 bin işsiz var. Bir vatandaşa gerekli olan yatırım tutarı 220 bin liradır. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki arkadaşlara CHP’nin formulü, iş bulmak için gereken kaynak şudur: 112 kat trilyon gerekiyor, CHP nereden bulacak bu kaynağı. Nereye borçlanacak? Öyle yatırımlar yapıldı ki 218 bin kişi devlet para harcamadan iş buldu.” dedi.


“İstediğimiz an IMF’ye olan borcu kapatırız!”

“ 1990 yılı ile 2002 yılı arasında Türkiye’nin sadece iç borcunu 2639 kat arttırmışlar. Bizde 1 kat artmış sadece. 2002 yılında iç-dış borç faizi vergi gelirlerinin yüzde 86sıydı. Merkez Bankasın’da 86 milyar dolar rezervimiz var. IMF’ye borcumuz 5 milyar dolara inmiş. Bugün istesek bir saniyede öderiz. Avrupa Birliği’nin açıklamasına göre en iyi ülkeler borcun milli gelire oranının yüzde 60’ın altında olması ile olur. Biz yüzde 40’ın altındayız.”

“Maalesef 1 yıldır cari açıkta artış var!”

Cari açığın Türkiye’de sorun olduğunu ifade eden Şimşek şu açıklamalarda bulundu:

“CHP’li mhplilere teşekkür ediyoruz. Bir ülke başka ülkeler ile ticarette bulunuyor. Mal alıp mal satıyor turiz m müteahhitlik yapılıyor. Cari açık Türkiye’de maalesef bir sorun. 1 yıldır artış var. Evet bu problem var. Türkiye’de maalesef petrol kuyularımız yok denecek kadar azdır. Biz enerjide dışa bağımlıyız. Petrol fiyatları 115 dolara gelmiş bu sene. Enerji faturası 50 milyar dolar olacak. 60 milyar dolar cari açık var. Petrol fiyatlarını biz belirlemiyoruz. Memleketin suyunu rüzgarını jeotermal kaynaklarını enerjiye dönüştürmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Nükleer konusunda da adım atıyoruz. Türkiye büyüyor. Dışa bağımlı olduğumuz için cari açık artıyor. Biz en büyük yatırımı ARGE’ye harcıyoruz. Türkiye kar marjı yüksek ürünler üretecek. Savunma sanayi techizatını ihrac ediyoruz. Alt yapımızı geliştiriyouz. İnsanımıza yatırım yapıyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çözmek için bütün tedbirler alındı.”

samanyoluhaber



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs