En Sıcak Konular

Rusya seçimlere 'cephelerle' gidiyor

16 Mayıs 2011 08:40 tsi
Rusya seçimlere 'cephelerle' gidiyor 

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Halk Cephesi'ne alternatif olarak, parlamentoda yer almayan siyasi partiler Ulusal Kurtuluş Cephesi kuruyor.

Aralık ayında yapılacak Duma seçimleri ve Mart 2012'de yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinde siyasi partiler yerine cephe çalışmalarının öne çıkacağı vurgulanıyor.

Kremlin karşıtı ÖtekiRusyaHareketi liderlerinden Eduard Limonov, Sergey Udaltsov'un Ront Cephesi ve diğer gruplar Ulusal Kurtuluş Cephesi'nde yer alacak.Seçimyasasına göre, muhalif cephenin seçimlere bir blok oluşturarak katılması mümkün değil. Interfax'a değerlendirmede bulunan Limonov, Ulusal Kurtuluş Cephesi ile ilgili çalışmaların hafta içinde tamamlanacağını, yeni bir siyasi mücadele alanı oluşturduklarını kaydetti. Limonov, "Siyasi mücadeleler seçimlerle sınırlı değil. Bizim yöntemimizde barışçıl ve şiddetin olmadığı mukavemetler de olacak" dedi.
Rot Cephesi'nin siyasi parti olarak beşinci kez kaydını yaptıramadığını hatırlatan Udaltsov, farklı grupların bir araya gelerek siyasi hareket içinde yer almasına izin verilmesini isteyeceklerini söyledi. 1992-1993 yıllarında bir araya gelen komünist, sosyalist ve ulusalcı gruplar, Ulusal Kurutuluş Cephesi oluşturarak liberal ekonomik ve siyasi reformlara karşı mücadele vermişlerdi.

Putin'in Halk Cephesi karşısındaki mücadele bununla sınırlı değil. Duma'da yer alan siyasi partilerden Adaletli Rusya da kendi siyasi gücünü desteklemek için yeni bir cephe oluşturacağını açıkladı. İktidar partisi Birleşik Rusya'nın açıktan eleştirdiği Federasyon Konseyi Başkanlığını da yürüten Sergey Mironov parti başkanlığını bırakırken, Adaletli Rusya'nın yüzde 7 barajını geçemeyeceği yorumları yapılıyor.

Eski satranç şampiyonu Garry Kasparov'un muhalefet hareketi de Birleşik Sivil Cephe ile siyasi mücadelesini sürdürme kararı almıştı. Rusya Başbakanı Putin'in Halk Cephesi'ndeki çalışmaları ise hızlı bir şekilde sürüyor. Birleşik Rusya liderlerinden Boris Grizlov, 100'ün üzerinde sivil toplum örgütünün cepheye dahil olacağını açıkladı. Putin'in cephe çalışmasının seçimlerle ilgili olmadığına değinen Grizlov, ülkenin kalkınması için uzun vadeli bir program olduğunu hatırlattı.

cihan



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs