iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

10 misli?

16 Mayıs 2011 00:05 tsi
10 misli? Çözüm için yapılan X 10 eşittir: ? iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Başbakan Yardımcısı ve elbette AKP iktidarının en güçlü ikinci ismi Bülent Arınç, zaman zaman ‘toparlayıcı’ görevi görür, zaman zaman stratejik söylemler kullanarak kendine göre kulvar açar, zaman zaman da damara basar...

Toparlayıcı/düzeltici vasıflarına örnek olabilecek bir yeni açıklamasını Diyarbakır’da yaptı.. Daha doğrusu bu sefer yapmayı denedi gibi oldu.

Anımsanacağı gibi Başbakan Tayyip Erdoğan, “Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimizin sorunu vardır” açıklaması yapmış, bu da hayli tartışılan/konuşulan bir açılım olmuştu.

İşte Arınç da-Diyarbakır’da-bu yönde gelen bir gazeteci sorusu üzerine, şu cümleleri kurdu…

Kürt sorunu diye bir mesele geçmişte siyasetçiler tarafından konuşmaktan ibaret kaldı.

Kürt sorunu çözümü konusunda iktidardan düşmeyi göze aldık. 12 Haziran’dan sonra daha güçlü geleceğiz ve çözüm için yaptıklarımızın 10 mislini yapacağız.

 “... Bu topraklarda yaşayan herkes Kürtçe konuşmalı. Kürtçe Allah’ın verdiği haktır. İnsanlık hakkıdır, engellemek suçtur. Biz, yıpranmayı göze aldık…

Bağımsız adaylara selamlarımı iletin. Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan, Selim Sadak 10 yıl cezaevinde kaldı. Bu işin çilesini çektiler. Cezaevinden çıktılar, Meclis başkanı olarak ziyaret etmek istediler. Resmi konutumda yemeğe davet ettim. Benim onlara karşı bir sevgim var.

Bu açıklamalar Başbakan’ın sözlerinin anlamını merak eden kesimlerin içini rahatlar mı bilinmez.. Ama çoğu AKP tabanından olan geniş bir kesimi rahatsız etme ihtimali de bulunuyor.

12 Haziran’dan sonra daha güçlü geleceğiz ve çözüm için yaptıklarımızın 10 mislini yapacağız” cümlesi dahi, Kürt açılımı konusunda hassasiyetleri, kaygıları olan kamuoyu nezninde tepki toplayabilir ve bu sandığa da yansıyabilir.

Yine en basitinden, MHP’nin % 10’luk barajın altında kalabileceği ihtimalinden bahseden bir parti ve destekçileri açısından doğru bir açıklama da sayılmayabilir.

Kaldı ki bir de meselenin tam anlaşılması durumu var. “10 misli” nedir? Şu ana kadar “Kürt açılımı” noktasında yapılanın 10 misli mi? Öyle ise, bir tek Kürt açılımı konusunu durma noktasına getiren sınır görüntüleri kaldı akıllarda ve çok da başarılı bir kriz yönetimi örneği de sayılamaz. "Çözüm için" ifadesi ise net bir görüntü sunmuyor insanlara.

Hasılı bunlar muğlak ifadeler ve sanırız bu sefer tersi olacak: Arınç yerine bizzat Başbakan-1 Haziran’da-Diyarbakır’a geldiğinde meseleyi hal yoluna koyacak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs