En Sıcak Konular

Arınç: Millet ne derse o olur

11 Mayıs 2011 18:57 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyesete seçimin dışından yön vermek isteyenlere mesaj verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Millet ne derse o olur. Bizim inancımız bu. Sandıkla gelen sandıkla gider. Darbe yapmaya, tuzak kurmaya, şeytanlık yapmaya gerek yok. Egemenlik milletindir'' dedi.

Seçimçalışmaları kapsamında Bitlis'e gelen Arınç, sabah Bitlis Belediyesinde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Ardından Hizan ilçesine hareket eden Bakan Arınç, Cumhuriyet Caddesinde, seçim otobüsünden halka seslendi.

Milletin seçtiği siyasi partiye herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirten Arınç, demokrasi birbirini sevmek, saygı göstermek, birbirini kabul etmek olduğunu söyledi.

Arınç, ''Şiddet, dayatma korku, dükkanları zorla kapatmak, 'sandığa gidersen şöyle olur' demek demokrasi değildir. Bunun adı zorbalıktır'' dedi.

Türkiye'nin güçlü iktidara ve istikrara ihtiyacının olduğunu belirten Arınç, bu topraklarda yaşayan herkesin birbirini kucaklaması ve kardeş olarak kabul etmesi gerektiğini kaydetti.

Hizan'ın manevi yönüne değinen Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hizan gibi beldelerin manevi hayatımıza ne kadar büyük iyilikler yaptığını biliyoruz.BediüzzamanSaidi Nursi hazretlerinin bu topraklardan sadece Bitlis'e, Türkiye'ye değil, bütün dünyaya bir nur gibi nasıl yayıldığını biliyoruz. Onun bize gösterdiği kardeşliktir. Kelime-i tevhit inancıdır, ihlastır, samimiyettir. Biz bin yıldan beri kardeşiz. Bizi kardeş yapan sadece Müslümanlığımızdır. Yoksa laiklik falan değil. Laiklik 1937'den beri Anayasa'da var. Ama biz bu topraklar üzerinde Kürt'ü ile Türk'ü ile hamd olsun bin yıldan beri, birbirinin kucağında can veren kardeşleriz. Biz sadece kelime-i tullah için kelime-i tevhit için can veriyoruz. Buna inanmışız. Bu nedenle kavgaya gerek yok.

Sadece Bediüzzaman Saidi Nursi değil ki bu topraklardan nice büyüklerimiz yetişmiş. Selahattin İnan, Zeynel Abidin İnan, Gaydalılar'dan ve onların emsali onlarca maneviyat büyüğümüzden Allah razı olsun. Ayrımcılık yapmayız ve hiçbir zaman yan gözle bakmayız.''

-''BİZ SADECE ALLAH'TAN KORKUYORUZ''

Milletle birlikte siyaset yaptıklarını, milletin desteğinden başka hiçbir desteği ve milletin gücünden başka hiçbir gücü kabul etmediklerini belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eskiden hükümetler gelirdi ve biraz iş yapmaya çalışırdı. Ardından ordudan bir muhtıra ve darbe gelirdi. Darbe yaptık partiler kapandı ve meclis kapandı. Hükümeti bir mektup yazarak istifaya çağırırlardı. Başını kaldırır, gözünü seyreltir, başını yan tarafa çevirir, hükümet kaçar, başbakanlar ürperirdi. Böyle bir sivil siyaset ve böyle bir hükümet anlayışı olabilir mi? Millet seni kaç diye mi kork diye mi iktidar yaptı. Sen bu milletin emanetine sahip çıkmadıktan sonra niye iktidar oldun. Biz iktidar olduktan sonra, Balyozlar, Kafesler bilmem neler var... Ya meğerse AK Partini hükümetini beğenmemişler. Onu devirmek için ellerinden geleni yapmışlar. Ama biz korkmadık. Biz sadece Allah'tan korkuyoruz.''

-''SİYASETİMİ KÜRT KARDEŞLERİMLE YAPIYORUM''

''Doğu ve Güneydoğu'da, Müslüman bir Kürt anne ve babanın çocuğu olsaydım bununla iftihar ederdim'' diyen Bakan Arınç, yıllardır siyaseti Kürtlerle yaptığını söyledi.

''Birilerinin soktuğu nifakla ülkeyi bir ateş deryasına döndüremeyeceklerini'' anlatan Arınç, şunları kaydetti:

''Allahım bizi Müslüman yarattı. Batıdaki siyaset biraz düşmanlık üzerine kurulduğu için, beni hep eleştirdiler. Çünkü ben siyasetimi yıllardır Kürt kardeşlerimle yapıyorum ve onlardan hiçbir kötülük görmedim. Burada ne kadar Bitlisli varsa, Manisa'da da o kadar Bitlisli var. O kadar Ağrılı, Siirtli, Hizanlı ve Mutkili var. Allah onlardan razı olsun. Onlar beni hiç bırakmadılar. Ben de onları bırakmadım. Ekmeğimi onlarla paylaştım. Bir yere işçi alınacaksa, onlara öncelik verdim.''

Seçime herkesin hazırlandığını ve bu yarıştan başarıyla çıkmanın herkesin gayesi olduğunu belirten Arınç,AK Partiolarak yeni ve milletin huzuruna ilk defa çıkan bir parti olmadıklarını söyledi.

Arınç, ''Bugüne kadar 2 genel seçim, 2 belediye ve 2 referandumdan yüzümüzün akıyla çıktık. Bitlisreferandumyüzde 90'ları geçen oyuyla, tarihe altın harflerle yazıldı. Referandumda yüksek katılım sağlayan Bitlis halkına teşekkür ediyorum'' dedi.

Tatvan'da konuşmasını tamamlayan Arınç, Kürtçe'yi çok fazla bilmediğini ancak meclis kürsüsünden söylediği Kürtçe sözler olduğunu anımsattı.

''Meclis kürsüsünde Kürtçe konuşan tek milletvekili benim. Bu sözü de anamdan ve babamdan biliyorum'' diyen Arınç, Kürtçe ''Allah sizden razı olsun'' ve ''Allah'a emanet olun'' diyerek sözlerini tamamladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra AK Parti Bitlis Milletvekili adayları ve partililerle Tatvan Kardelen Otel'de düzenlenen yemeğe katıldı.

Arınç, Muş'a gitmek üzere Tatvan'dan ayrıldı.

aa



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs