En Sıcak Konular

MHP seçimden çekilsin teklifi

11 Mayıs 2011 18:12 tsi
'Böyle çamura batmış bir ekip devlet yönetimine talip olamaz. MHP yönetimi kokuşmuştur. MHP, bütünüyle seçimden çekilmelidir.

MHP kurucularından ve eski Ülkü-Tek Genel Başkanı Sabri Öğe, MHP'deki kaset olayları için "Bu olay, küpün içindeki kokuşmanın dışarı vurmuş olmasıdır.MHPyönetimi kokuşmuştur. MHP, bütünüyle seçimden çekilmelidir." dedi.

Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Sabri Öğe, "Böyle çamura batmış bir ekip devlet yönetimine talip olamaz." diye konuştu.

"Ahlak ve fazilet temeli üzerine kurulmuş, uğrunda binlerce şehit verilmiş olan bir davayı temsilen, böyle ne idüğü belli adaylarla milletin karşısına çıkmaya, bu kutlu davayı çamura bulamaya hakları yoktur." diyen Öğe, şöyle devam etti: "Biz gerçek ülkücüler, önde gelen diğer adayların ne olduklarını da çok iyi biliyoruz. Bu hareketi başlatan merhum Türkeş'in çağrısı, kendi ağzından şöyledir: 'Ben Türk Milletini; …Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adaletle yarışa, birliğe kardeşliğe; kısacası Hak yolu, hakikat yolu, Allah yoluna çağırıyorum. Çağlar üzerinden sıçramaya çağırıyorum. Hareketin adını açıkça ilan ediyorum: yeniden maneviyata dönüş…Buluşma noktamız, imanlı Türk insanının kalbi ve cevheri aslisidir.'Devlet Bahçelive ekibinin, bu inanç ve anlayışla, ülkücülükle en küçük bir ilgisi yoktur."

MHP kurucularından ve eski Ülkü-Tek Genel Başkanı Sabri Öğe, ülkücülüğün lafla olmayacağını, dürüstlükle, maneviyatla, yüksek ahlakla olacağının altını çizdi. Öğe, MHP'deki kaset olaylarının baş sorumlusunun Devlet Bahçeli olduğunu iddia etti. Bu 4 kişiyi istifa ettirmekle Bahçeli'nin bu işten sıyrılamayacağını dile getiren Öğe, "Sayın Bahçeli 'Hiç ummadığın keşfeder esrar-ı derunun / Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?' Kaseti çıkmayanlar ne olacak? MHP'de sadece bu 4 kişi mi var böyle? 'En önde gelenleri bunlar ise, acaba diğerleri nasıldır' denmeyecek midir? Pisliklerin temizlenmesi için mutlaka bir kasetin çıkması mı lazımdır? Şimdi Bahçeli, iktidarı suçluyor, hayat kadınlarını suçluyor. Bu kadar pişkinlik olmaz, insanda bir utanma duygusu olur. Ülkücü Hareket'in bu yönetimden kurtulması şarttır. Ülkücüler elbette, davalarına bu lekeleri sürenlerden bunun hesabını soracaktır. Bir de, 'herkesin özel hayatı…' lafıdır gidiyor. Bunu söyleyenler hangi toplumda yaşıyorlar? Kendilerinin hiçbir ahlak telakkileri yok mudur? İçinde yaşadıkları toplumun değerlerine karşı hiç mi saygıları yoktur?" diye konuştu.

cihan



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,574 µs