En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çırak cevabı

11 Mayıs 2011 17:10 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Çırak" benzetmesine bakın nasıl cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için 'çırak' yakıştırmasında bulunduğu anımsatarak, "Çırak olmak ayıp değil. Benim mesleğim hesap uzmanlığı. Onun girmeye dahi cesaret edemeyeceği bir sınava girip binlerce kişi arasından seçilen birisiyim." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yalova'da düzenlenen mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında AK Parti hükümetine yüklendi.

Başbakan'ın kendisi için 'çırak' yakıştırmasında bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Efendim, benim için 'çırak' demiş; çırak olmak ayıp bir şey değil. Benim mesleğim 'hesap uzmanı'. Onun girmeye dahi cesaret edemeyeceği bir sınava girip binlerce kişi arasından seçilen birisiyim. Cesaret edip o sınava dahi giremez.Hesap uzmanlığı yaptım. Gidin komşularınıza hesap uzmanlığı nedir diye sorun? Size diyeceklerdir; dürüst insanların, çalışkan insanların, binlerce kişi arasından seçilen kişilerin mesleğidir diye. Hesap uzmanlığı herkesin onur duyacağı bir meslektir. Yoksul insanın karnının nasıl doyuracağını bilirim. Niye 600 lira diyorum. Çünkü hesabını kitabını virgülüne kadar yaptım. 14 kuruşu buldum. Bütçesini topladım. Açığımız 7 milyar lira. 7 milyar lira nedir biliyor musunuz? Tüm devletin yani kamu harcamalarının yüzde 1 nokta 7'si. Yani yüz liradan en fazla 2 lirayı yoksula ayıracaksınız.Bana kaynağını soruyor. Yüz liranın 2 lirasını bu memlekette yoksulluk bitsin diye ayırmıyorsa zaten o yönetimi ben gelmem. O yönetime Recep girer. Benim gireceğim yönetimde 2 lirayı alın terinin hakkı gibi, onun hakkı gibi ayıracağız ve kullanacak o parayı. Hesabını kitabını yaptıktan sonra halka söz veririz. Bizim gibi düşünmeyen adamları da çağırırız test ederiz."

CİHAN



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,497 µs