En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Bahçeli'ye cevap

11 Mayıs 2011 16:50 tsi
Başbakan Erdoğan, kendisini tehdit eden MHP lideri Bahçeli'ye cevap verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kimliğine ve kişiliğine hiç bir zaman kaset siyasetinin sığmayacağını söyledi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP'nin, bu kaset siyaseti ile kendilerinin suçlama gayreti içerisinde olduğunu ifade etti. Erdoğan şunları söyledi: “Bu aralar bir şeyler çıkarttılar. Bu kaset siyaseti. Bir defa AK Parti'nin kimliğine, kişiliğine hiç bir zaman bu kaset siyaseti sığmaz. Siz kendi içinize bakın. İçinizdeki hesaplaşmalara bakın. CHP’si, MHP’si de kendi içerisindeki hesaplaşmaların şu anda bedelini ödüyor. Eğer böyle bir şeyin gayreti içerisinde olsak, biz istihbaratımızı da bununla ilgili birimleri de bu konuda devreye sokmazdık. Devreye girdiler. Bu yayınları durdurdular. Yargı da bu işi takip ediyor. Yargı da bu işi takip ettiği halde, burada AK Parti’den veya bizim şahsımızla ilgili alıp veremediğiniz nedir?”

Erdoğan, kaset skandallarına yönelik olarak, burada partilerin veya yönetimlerin bu tür yanlış işleri yapanlara karşı takınacağı tek tavır olduğunu ifade ederek, "İhraç edersin, gönderirsin. O kadar. Bu yanlışları yapanlar varsa gönder gitsin. 'Bunlar bize yakışmaz' de gönder. Ama sayın Kılıçdaroğlu gönderebildin mi? Sayın Baykal ile ilgili kaset çıktığı zaman ziyaret etti, kapıdan çıkınca beraber fotoğraf verdi. 'Ben aday değilim' dedi. Ertesi gün adaylığını ilan etti. Şimdi eski genel başkanınla o kasette adı geçen bayan niye aday olamadı. Ama o zat aday oldu. O erkek olduğu için ödüllendirildi. Peki bayan. O ne oldu? Kadınları savunan derneklere sesleniyorum. Niye sesiniz çıkmıyor? Niye çıkmıyor sesiniz? Bunların özelidir diye nitelendirmek çok çirkin. Buna özeli denilebilir mi? Gayri meşru bir olaya, bu özelidir dinilebilir mi? Özeli olanın bizler de karşısında oluruz. Gayri meşru olana da biz sahip çıkmayız. Onlar da milletimiz tarafından cezasını bulsun deriz bu sandıklarda. Çünkü bize temiz siyaset lazım. Adı ne olursa olsun gönder gitsin. Bunlar bu millete yakışmaz. Bu parlamentonun çatısı altına yakışmaz. Burada durmaması lazım bunların. Çünkü bize güzel ahlak lazım. Güzel ahlak noktasında bir defa bunu başaramayanların, milletin değerlerine sahip olması mümkün mü? Benim Tekirdağlı, Çorlulu kardeşim 12 Haziran’da bunlara gereken hesabı soracak. Birisi kaset mağduru oldu gitti. Öbürü de kaset mamülü genel başkan olarak geldi. Olay bu.” şeklinde konuştu.

"SEN 12 HAZİRAN SANDIĞINA BAK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de seslenen Başbakan Erdoğan, “Öbür tarafa bakıyorsun MHP. O da çıkmış diyor ki 'Gök kubbeyi başına yıkarım'. Sayın Bahçeli, gök kubbeyi başa yıkmayı bırak, sen 12 Haziran sandığına bak. O sandığa bak. O sandıkta halkım neyi kimin başına yıkacak göreceksin. O sandığa kimi nasıl gömecek göreceksin. Ne ana muhalefetin, ne yavru muhalefetin, bunların benim milletime vereceği bir hizmet yok. Ziya Paşa ne kadar güzel söylüyor, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' Biz eserlerimizle konuşuyoruz.” diye konuştu.

CİHAN 

 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs