En Sıcak Konular

Sırplardan yeni bir gerilim

11 Mayıs 2011 16:43 tsi
Bosna Sırp Cumhuriyeti hükümet binasının önünden Bosna-Hersek devlet bayrağı kaldırıldı...

 "Devlet seviyesindeki mahkeme ve savcılıkların yetkilerini otonom yapılara devretmeyi öngören" referandum kararıyla ülkeyi gerilim içine sokan Bosnalı Sırplar, bu defa özerk yapının "başkenti" olan Banya Luka'daki hükümet binası önünden Bosna-Hersek devlet bayrağını kaldırdı. Hükümet binası önünde, sadece Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin "mavi, beyaz ve kırmızı" renklerden oluşan bayrağı kaldı.

Bosna Hersek Federasyonu haber ajansı Fena, konuyla ilgili verdiği haberde, devlet bayrağının olması gerektiği yerde Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin ve AB'nin bayrağının bulunduğu kaydedildi. Banya Luka'daki haber sitesi "Frontal"ın muhabirinin devlet bayrağının olmadığını fark etmesi üzerine Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Halka İlişkiler Bölümü Yetkilisi Vera Sayiç'e konuyu telefonda aktararak, bunun gerekçesini sordu. Frontal'da yer alan haberde, Vera Sayiç'in, "bulunduğu yerden, camdan dışarı baktığını ve binanın önünde sarı-lacivert bayrağı gördüğünü" söylediği, ancak Sayiç'in "camdan gördüğü" bayrağın, "sarı-lacivert" renklerden oluşan AB bayrağı olduğu belirtildi. Bosna Sırp Cumhuriyeti yetkililerinden, şu ana kadar hükümet binasının önünden devlet bayrağının kaldırılmasının gerekçesiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 31 Ocak'ta Banya Luka kentinde Milorad Dodik'le yapacağı basın toplantısı öncesi, salonda Bosna-Hersek bayrağının bulunmadığı Türk tarafının dikkatini çekmişti. Türk tarafının uyarısı üzerine salona, Bosna-Hersek ve Türkiye'nin bayrakları getirilmişti.

Bu konu günlerce Bosna-Hersek basınında tartışılmış, Türkiye'nin bayrak konusundaki hassasiyetinden övgüyle bahsedilmişti. (AA)



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,271 µs