En Sıcak Konular

Savaş uçağı pilotlarımız hedefte!

11 Mayıs 2011 10:02 tsi
Savaş uçağı pilotlarımız hedefte! CIA raporunda terörün yeni hedefleri...

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın PKK’nın F-16 pilotlarına yönelik eylem hazırlığıyla ilgili raporuna benzer bir raporun CIA tarafından da hazırlandığı ortaya çıktı. Raporda, PKK’nın mıknatıslı plastik patlayıcı düzeneklerini pilotların araçlarının altına yapıştırarak Irak kamplarının bombalanmasına misilleme yapmayı amaçladığı belirtiliyor. CIA’in istihbarat paylaşımı doğrultusunda Cizre’de bir kişi yurtdışından kaçak yollarla getirdiği mıknatısla araç altına yapışma ve telefon düzeneği özellikli yaklaşık 1 kilo ağırlığında A-4 tipi plastik patlayıcıyla yakalandı.

Kaçakçılar kullanılacak
İstihbarat Daire Başkanlığı’nın bu yöndeki raporuna benzer bir raporu CIA’in de hazırladığı ortaya çıktı. PKK konusunda Türkiye’yle stratejik işbirliği yürüten CIA’den 7 Mayıs 2011 tarihinde gelen istihbarat bilgilerinde, Hava Kuvvetleri’ne ait Diyarbakır Ana Jet Üssü’nde görev yapan pilotların kullandığı araçların örgütün yeni hedefleri arasında olduğu yazıyor. PKK’nın mıknatıslı plastik patlayıcı düzeneklerini pilotların araçlarının altına yapıştırarak Irak kamplarının bombalanmasına misilleme yapmayı amaçladığı belirtiliyor. Raporda ayrıca PKK’nın bu patlayıcıların güvenlik güçlerince tespitini zorlaştırmak için de bölgedeki kaçakçıları kullanmayı planladığı belirtilerek, “Türkiye’ye kaçakçıların kontrolünde girişi yapılan bombalar ise içerde başka bir kurye aracılığıyla eylem yapılacak yere ulaştırılacak” deniliyor.

İki kişi gözaltında
Bu istihbarat bilgileri doğrultusunda önceki gün güvenlik güçleri Şırnak’ın ilçesi Cizre’de kaçakçı C.İ’yi yurtdışından kaçak yollarla getirdiği mıknatısla araç altına yapışma ve telefon düzeneği özellikli yaklaşık 1 kilo ağırlığında A-4 tipi plastik patlayıcıyla yakaladı. C.İ’nin sorgusu sonucunda patlayıcıyı ondan teslim alıp Diyarbakır’da F-16 pilotlarına eylem yapacağı iddia edilen L.Y.’ye ulaşıldı. L.Y de gözaltına alındı.

‘İstihbarat raporunu ilk Radikal yazdı’
Radikal, geçen cumartesi günü PKK’nın F-16 pilotlarına eylem planladığı yönündeki istihbaratı haberleştirmiş ve İstihbarat Daire Başkanlığı’nın raporundaki, “(...) militanlar araçların altına kolayca yerleştirilebilen mıknatıslı bombalarla polis ekipleri ve savaş uçağı pilotlarının özel araçlarını patlatmayı tasarladıkları yönünde duyumlar alınmıştır” ifadelerine yer vermişti.

PKK, seçim konvoylarını Anfo tipi bombayla vuracak
PKK’nın 12 Haziran’da yapılacak seçimler için düzenlenecek mitingler ve seçim konvoylarını vurma hazırlığı yaptığını belirleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, örgütün hayalet bomba olarak adlandırılan ‘Anfo’ tipi bomba kullanacağı bilgisine ulaştı. İstihbarat Daire Başkanlığı’nın 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği raporda PKK’nın dedektörlerin belirleyemediği Anfo bombaları frekans bozucu cihazlardan etkilenmediği için tercih ettiği belirtiliyor. Raporda PKK’nın mitinglerle seçim konvoylarının güzergâhlarına Anfo tipi bomba yerleştireceği yazıyor. Anfo tipi bomba, ‘hayalet bomba’ olarak biliniyor. Amonyumnitrat ve fuel oil karışıklı patlayıcıyı köpekler fark edemiyor. Bomba düzenekleri frekans karıştırıcı cihazlardan etkilenmediği için patlatmak için lazerli uzaktan kumanda kullanılıyor.

Radikal



Bu haber 1,550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs