En Sıcak Konular

MHP'li aday: MHP, cerahati üzerinden atıyor

9 Mayıs 2011 15:17 tsi
Gazeteci yazar Nuriye Akman, Akılda Kalan'a bu hafta tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nu konuk etti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kayseri milletvekili adayı olan Halaçoğlu, MHP'nin kaset skandalı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Her camia içerinde yanlış yapan insanlar her zaman olacaktır, olmuştur da... Fakat bunları tavsif etmemiz mümkün değil. Vücut cerahati üzerinden atar" diyen Halaçoğlu, bu kasetlerin kasıtlı olarak seçim arifesinde ortaya çıktığını belirtti. Kasetlerin tam seçim sırasında ortaya çıkarılmasını "Milliyetçi Hareket Partisi'nin meclise girmesini engelleme yolunda ulusal veya uluslararası nitelikte bir komplo" olarak nitelendiren Halaçoğlu, bu tür olayların Türk siyasetine yakışmadığını vurguladı. Halaçoğlu, "Yapanlara yakışmadığı gibi bunu bu şekilde sunanlara da yakışmıyor" dedi.

"Türkiye'de acaba kaç kişi hakkında daha kaset çıkacak?"

Yusuf Halaçoğlu, programda Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun kasetlerde yer alan muhafazakâr dünyanın kutsallarına ettiği hakaretleri tasvip etmenin asla mümkün olmadığını söyledi. Akman'ın "Bunlar, bir partinin liderine en yakın insanlar. En tepe noktaya kadar gelmişler. Bu durum bir günde mi, bir kasetle mi öğrenilir? Bu fikriyat gizlenebilir mi? sorusunu Halaçoğlu, "Hiç kimsenin özel hayatını takip ettirmediğiniz takdirde bilemezsiniz" şeklinde yanıtladı.

"Türk siyasi hayatında insanların kendilerine dikkat etmesi gerekir" diyen Halaçoğlu, bu olayın özel hayata müdahalenin ötesinde bir durum olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi alanda da tam seçime yaklaşıldığı bir dönemde yapılması manidardır zannediyorum. Buna yol açtıktan sonra acaba Türkiye'de kaç kişi hakkında kaset çıkacak?"

Akman'ın "Bu kişilerle ilgili ilk iki kaset çıktığı zaman sekiz kaset daha var tartışmaları başladı. Hatta Sayın Bahçeli kaseti olan kim varsa şimdiden gitsin dedi. Nitekim Genel Başkan Yardımcılarından Bülent Didinmez ve İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'ya ait üçüncü bir kaset daha yayınlandı. MHP'nin bütün yöneticileri böyle mi diye soruluyor ister istemez?" demesi üzerine Halaçoğlu, "Tabii ki değil. Ancak insanların özel hayatını nasıl takip edebilirsiniz? Devlet Bey'in bu tür yolsuzluk ve buna benzer konular hakkında ne kadar hassas olduğunu biliyorsunuz. Daha önce duymuş olsaydı, Anında partiden çıkarırdı" diye konuştu.

"Partisine kızan ülkücüler, ülkücü değil!"

Yusuf Halaçoğlu, Akılda Kalan'da MHP'nin kaset olayına kızan ülkücülerin başka partilere oy verme ihtimali üzerinde de konuştu. Akman'ın "Sizce partisine kızan ülkücüler hangi partiye kayma potansiyeli taşırlar? MHP, tabanları itibariyle Ak Parti'ye mi daha yakındır, CHP'ye mi daha yakındır?" sorusunu Halaçoğlu, "Partisine kızan ülkücüler başka bir partiye gitmez. Gidenler ülkücü değil" şeklinde yanıtladı.

Halaçoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Ülkücü, belli bir fikre sahip olup, bu fikir üzerinde ısrarla duran, kendi partisinden memnun olmasa bile fikrinden dönmeyen insan demektir. Ama siz eğer fikrinizden dönüyor da, gidip başka bir partiye oy veriyorsanız, o fikirde olmayan partilere oy veren insanların, kendi partisinden vazgeçip başka bir partiye oy veren insanların o fikirde sebatkâr olmadığını gösterir"

"Eylemci yanım yoktu ama mitinglere katılırdım"

Yusuf Halaçoğlu, Akılda Kalan'da üniversite yıllarında ülkücü camiada nasıl yer aldığını da anlattı. "1974'ten sonraki tarihlerde, asistanken, İstanbul'da bir yönetim kurulunda görev aldım" diyen Halaçoğlu, eğitim camiasına yönelik ülkücü bildiriler yayınladığını belirtti.

Eylemci yanının hiç olmadığını ama mitinglere katıldığını söyleyen Halaçoğlu, "Ne kadar çok okursanız, ne kadar çok biliyorsanız o kadar iyi hizmet edersiniz anlayışındaydım. O tarihlerde de sürekli okuyan bir insandım. Her fikirde kitaplar okudum. Bu da bana çok şey kazandırdı" dedi.

"Kayseri'nin üçte biri bizim!"

Yusuf Halaçoğlu, programda ilk defa milletvekili adayı olduğu Kayseri şehri için neden "ata yurdum" dediğini de açıkladı. İlk, orta ve lise yılları Adana Kozan'da geçen Halaçoğlu, Kozan'ın Kayseri ile aynı aşiretlerin göç yolu olduğunu belirtti. "Büyük dedem ve amcalarım hala orada. Süleyman Emmim hala duruyor. Kayseri'nin üçte bir tapusu da bize ait" dedi.

Akman'ın "Kayseri'den aday olmak büyük bir şans. Partinizin kuvvetli olduğu bir yer. Üstelik birinci sıradasınız. Hiçbir risk yok diye bir ferahlık duygusu var mı?" sorusunu ise Halaçoğlu, "Açıkçası Kendim seçilmek için uğraşmıyorum. Benden sonraki arkadaşlarımın seçilmesi için uğraşıyorum" şeklinde yanıtladı.

"Üniversiteye yamalı pantolonla gittim"

Yusuf Halaçoğlu, Akılda Kalan'da yaşamının en önemli olayını da anlattı. Üniversite yıllarının yoksulluk içinde geçtiğini ve üniversiteye yamalı pantolonla gittiğini söyleyen Halaçoğlu, "Rahmetli babam memurdu. 800 lira maaş alırdı. On kardeştik. Altı erkek, dört kız. En büyük erkek çocuk bendim. Okumaya gittiğimde, Allah rahmet eylesin okumam için babam maaşının 350 lirasını bana gönderiyordu. Yıl 1967. Onlar annemle babamla onbir kişiler. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. 350'si bana geldiğine göre 450 lira ile geçiniyorlardı." dedi.



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs