En Sıcak Konular

'Derin Konsey' otobüste deşifre oldu!

9 Mayıs 2011 14:47 tsi
'Derin Konsey' otobüste deşifre oldu! "Otobüs deyip geçmemek gerekiyor...'Konsey' ve 'Beykoz Konakları'nın listelerdeki etkilerini anlamak" için otobüsün üzerindekilere dikkatle bakmak gerekiyor.

Gazeteci Mehmet Baransu, bügünkü köşesinde siyaset dünyasında çok konuşulacak bir yazıya imza attı.

Baransu,  CHP İstanbul Milletvekili adayı Aydın Ayaydın'ın seçim faaliyetlerini yürüttüğü otobüsün Şişli Belediyesi'ne ait olmasının yanısıra aralarında Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü'nün de bulunduğu birçok Şişli Belediyesi çalışanının belediye hizmetleri yerine Ayaydın'ın seçim kampanyasını yürüttüğüne dikkat çekti.

Baransu yazısında Zafer Mutlu, Aydın Ayaydın, Mustafa Sarıgül'den oluşan üçlü ortaklığın CHP içindeki konumunu de ayrıntılarıyla anlattı.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun "Otobüs" başlıklı yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve Deniz Baykal ekseninde yazdığı köşe yazısı, CHP cephesinde çok ses getirecek.

Ayaydın'ın seçim kampanyasını yürüttüğü otobüs, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgü'e ait olduğuna dikkat çekilen yazıda ilginç tespitler şöyle:

"Sarıgül'ün, Deniz Baykal'ı indirmek için Türkiye'yi dolaştırdığı otobüs, şu an Ayaydın'ın, CHP'nin ve de Kılıçdaroğlu'nun emrinde. Otobüs kadar otobüsün üstündeki isimlerde önemli. Önceki gün seçim otobüsünde Kemal Kılıçdaroğlu'nun anonsunu yapan kişilerden biri İhsan Atay'dı. Kim bu Atay? Atay, Şişli Belediyesi'nin eski Meclis üyesi. Şu anda da belediyeye ait, Kentyol şirketinde çalışıyor. Yani Şişli Belediyesi'nin elemanı. Belediyede görevde olması gerekirken, Kılıçdaroğlu ve Ayaydın'ın emrinde meydan meydan dolaşıyor. Deniz Baykal'ı genel başkanlıktan indirmek için bir dönem Türkiye yollarına düşen Sarıgül'ün yanındaki isim. O dönem seçim otobüsünde Sarıgül ve Baykal'ı indirmek için zaman zaman hakaretlere varan anonsları yapan kişi."

FOTOĞRAFÇISI DA BELEDİYE ÇALIŞANI

Baransu'nun yazısına göre, Ayaydın'ın seçim çalışmalarını yürüten kadronun neredeyse tamamı Şişli Belediyesi'nin kadrolu çalışanlarından oluşuyor:

"Önceki gün seçim otobüsünün üzerinde Atay'ın yanı sıra uzun boylu bir başka isim daha dikkatimi çekti. Elinde de fotoğraf makinesi olan bu kişinin ismi Yücel Öz. Aydın Ayaydın'ın seçim çalışmalarında fotoğrafçı olarak görev yapıyor. Ayaydın'ın medya çalışmalarını yürüten ekip içerisinde. Önceki gün de otobüste Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını çekti. Tıpkı Atay gibi Öz de Şişli Belediyesi'ne çalışıyor. Mustafa Sarıgül'ün Türkiye'yi karış karış gezdiği dönemde fotoğrafçılığını yapıyordu. Halen Sarıgül adına çalışıyor."

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE KAMPANYADA

Baransu'nun yazısının en dikkat çeken bölümü ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün özel kalem müdürünün de Ayaydın'ın kampanyasının çalışanı olarak görevlendirilmiş olması:

"CHP'lilerin dikkatini çekse de basının dikkatini çekmeyen bir isim daha var. Aydın Ayaydın'nın seçim kampanyasını yürüten ve yanından ayrılmayan bu kişinin adı Şevki Bodur. Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü. Evet yanlış duymadınız, halen Özel Kelam Müdürlüğü görevini yürütüyor. Şu sıralar belediyedeki görevini askıya almış durumda. Ayaydın'ın seçim çalışmalarında aktif olarak görev yapıyor. Mustafa Sarıgül'ün en yakın elemanlarından biri. Sarıgül ünlü bir işadamının okul arkadaşı olduğun için Bodur'u yanına aldı. Gördüğünüz gibi otobüs deyip geçmemek gerekiyor. Otobüsün üzeri aslında perde arkasında dönen ve partililerin göremediği birçok konuya ışık tutuyor"

ZAFER MUTLU'YU İŞARET ETTİ

Baransu yazısında gazeteci Zafer Mutlu'nun CHP adayları listesine müdahale ettiğini de yazdı:

"İki hafta önce artarda yazdığımız yazılarda CHP'nin aday listelerinin ardındaki derin güçleri işaret etmiştik. 'Konsey' ve 'Beykoz Konakları'nın listelerdeki etkilerini ve seçim sonrası planlarını yazmıştım. Şimdi otobüsün üzerindeki isimlerden hareketle küçük bir sörf daha yapalım. Listelerde göze çarpan ve Kozmik Köşe'nin kamuoyuna duyurduğu isimlerden biri Etibank davasında gazeteci Zafer Mutlu'yu aklayan dönemin savaşıydı. Savcının yanı sıra Zafer Mutlu'nun gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ayaydın'ı da kendi kontenjanından listelere soktuğu artık CHP kulislerinde bile sır değil. Mutlu-Sarıgül ilişkisinin 'boyutlarını' ise bilmeyen yok. Vatan gazetesinin kuruluşundan itibaren sıkı bir ilişki içerisine giren ikili, 'Konsey'in' Yeni CHP'yi tanziminde hiç de küçümsenmeyecek icraatlara imza attılar. Bağımsız bir belediyenin üstelik bazıları sendikalı olan çalışanları, nasıl olup da başka bir parti adına seçim çalışmalarında bulunuyor sorusunun cevabı, daha önce de dediğim gibi 'Beykoz Konakları'ında' saklı' Ayaydın adına çalışan otobüsün üzerindeki isimlere bir de bu gözle bakın derim"

internethaber.com



Bu haber 2,861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs