En Sıcak Konular

İhvan'dan Suriye açıklaması

9 Mayıs 2011 11:19 tsi
İhvan’ın resmi sitesi ikhwanweb’de “Müslüman Kardeşler’in Suriye’deki hadiseler üzerine beyanatı” başlığı altında bir açıklama yayınlandı.

İhvan-ı Müslümin'den yapılan açıklamada, Suriye'de devlt destekli teröre derhal son verilerek barışın sağlanması ve ulusal uzlaşı hükümeti kurulması istendi.

İşte Müslüman Kardeşlerin Suriye açıklaması metni:

“1990’ların sonlarında Doğu Avrupa’da baştan başa özgürlük, insanlık onuru ve sosyal adalet rüzgarları estiğinde, halk kendilerini onlarca yıl ezen zorbalara karşı ayaklanmış, sonunda tekrardan onurlarını kazanıp toplumlarının üretken bireyleri haline gelmişti.

Uzun yıllar Arabların da yoz ve zorba rejimlere karşı ayağa kalmasını, Tunus ve Mısır’da olduğu gibi bu rejimlerin birbiri düşmesini bekledik. Bununla birlikte Libya ve Yemen’deki rejimler kendi mukadder akibetlerine karşı direnmeyi, masum ve silahsız göstericilere karşı soykırım suçu işlemeyi sürdürüyorlar. Ancak devrimci halk muzaffer olacaktır. Şimdi Mısır’da ve Arab dünyasında olanlar bir devrin sonunu göstermekte, yeni bir özgürlük ve demokrasi dönemini müjdelemektedir.

Başarılı ve sağlam bir demokrasi gücünü ve yasallığını halktan alır. Böylesi yönetimler adalet, eşitlik, halkın haklarına saygı, onların beklentilerini karşılama, demokrasinin temel prensiplerinin gelişimini taahhüd etme, hukuk devleti, insan haklarının korunması, yargı bağımsızlığı, vatandaşlar arasında eşitlik, güçler ayrılığı, siyasi çoğulculuk ve yozlaşmayla mücadeleye düşkün yönetimlerdir. Böylelikle bu yönetimler hiçbir korku halkın güvenini kazanırlar.

Müslüman Kardeşler direnişin bir sütünu olarak Siyonist Amerikan Büyük Ortadoğu Projesi’ne karşı Suriye’nin duruşunu, Filistin’in özgürlüğü için Filistinlilerin haklarının arkasında durmasını, silahlı direnişe destek vermesini, Filistin direniş örgütlerini, Filistinlilerin ve Lübnanlıların yasal haklarını kucaklamasını takdir etmektedir. Müslüman Kardeşler Suriye halkının bağımsız ve güvenli bir ülkede, özgür ve onurlu bir hayat sürme, İslam ve uluslar arası anlaşmalara bağlı hukuk, adalet dayalı bir modern bir yönetim altında yaşama hakkına tam destek vermektedir. Biz aynı zamanda silahsız ve barışçıl sivillere yönelik terör ve saldırıları bütünüyle reddediyor, Suriyelilerin bir damla kanının dökülmesini kınıyoruz.

Suriye’nin birliği noktasında derin kaygılarımızdan dolayı, Müslüman Kardeşler Suriye yönetimine acilen ulusal bir uzlaşmayı gerçekleştirmesi, halkın özgürlük, adalet beklentilerini karşılamasını, devlet destekli politik şiddete son vermesi, kendi halkına ve kutsal mekanlara karşı suç işleyenler hakkında soruşturma açması, olağanüstü tüm kanunları, özellikle de ifade özgürlüğü önündeki engelleri kaldırması çağrısında bulunuyoruz.

Müslüman Kardeşler olarak, Suriye gibi ülkede ortaya çıkan trajik hadiselerden istifade edilerek, Amerikan dikteleri ile BM’nin kararlarına sürüklenmesi, özellikle de, sivilleri koruma bahanesiyle çatışma ve kan dökmeler artmasıyla Suriye ordusunun Siyonistlerin edilmesi noktasında uyarıda bulunuyoruz.



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs