En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan için kırmızı alarm

9 Mayıs 2011 08:01 tsi
Başbakan Erdoğan için kırmızı alarm

Kastamonu’daki hain saldırı, karanlık güç odakları ve taşeronu terör örgütlerinin hedef haline getirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl korunduğu sorusunu akıllara getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın korunması için tam 300 polis görev yapıyor. Yüz tanıma ve ses kaydetme özelliği bulunan 104 kameradan gelen görüntüler 24 saat takip ediliyor.

Kastamonu’daki hain saldırı, karanlık güç odakları ve taşeronu terör örgütlerinin hedef haline getirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl korunduğu sorusunu akıllara getirdi. Erdoğan’ın güvenliğini, Türk polis teşkilatının en seçkin elemanlarından oluşan Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı sağlıyor. Erdoğan’ın korunması için yaklaşık 300 polis görev yapıyor.

İşte Erdoğan’ın koruma çemberi:

ELEKTRONİK BİNA

Başbakanlık’ın çevre güvenliği için kurulan Elektronik Koruma Sistemi, son teknoloji ürünü 104 adet kameradan gelen görüntüleri 24 saat takip ediyor. IP tabanlı kameraların yüz tanıma ve ses kayıt özelliği bulunuyor. Erdoğan’ın Subayevleri’ndeki evinin çevresi de son teknoloji kameralarla izleniyor.

KRİPTOLU TELEFON

Erdoğan’ın şehir dışında ve yurtdışında konaklayacağı yerler de 24 saat izleniyor. Erdoğan’ın kullandığı tümmekânlarda dinlemelere karşı böcek taraması yapılıyor. Koruma halkasında, tele-kulak konusunda uzman bir ekip bulunuyor. Erdoğan, devlet işleriyle ilgili konuşmasını kriptolu telefonla yapıyor. Başbakanlık’ın çatısındaki bakır levhalar uydu dinlemesini önlerken ortamdinlenmesinin önlenmesi için frekans karıştırıcı cihazlar kullanıyor.

Uçağı apronda izleniyor

Erdoğan’ın kullandığı VİP uçak 3 adet seyyar kamera ile 24 saat izleniyor. Bu kameralar, apronda bekleyen uçağa yaklaşan, uçağa girip çıkan herkesi kayıt altına alıyor, bilgisayar başında bekleyen görevliler, güvenliği an be an takip ediyor. Bu kameraların kaydettiği görüntüler, merkezde arşivleniyor.Observer denilen iki araç önümüzdeki günlerde Erdoğan’ın koruma ekibi tarafından kullanılmaya başlanacak. Bu araçlar; miting alanına yerleştirilen seyyar kameraların görüntülerini canlı olarak alan, korumaların şapkalarına yerleştirilen küçük kameralarla hareketli görüntü verebilen ve yüz tanıma analizi yapabilen son teknoloji ürünü sistemlerle donatılmış durumda.

Ağır silahlı tim

Yakın korumalar dışında Karşı Atak Timi olarak bilinen CAT timi de bulunuyor. 3 ekip halinde çalışan 15 kişilik tim, daha önce çatışmaya girmiş özel harekat polisleri arasından seçiliyor. Çelik yelekli bu tim herhangi bir saldırı anında saldırganlara ağır silahlar ve şiddetli ateş ile karşılık vermek için hazır bulunuyor.

6 ZIRHLI ARAÇ KULLANIYOR

6 adet zırhlı makam aracı bulunan Erdoğan’ın tüm programlarına bu araçlardan biri gidiyor. Korumalar ise 10 adet GMC Yukonmarka cip kullanıyor. Başbakan’ın konvoyu tuzaklara önlemiçin hiçbir alt geçide girmiyor. Başbakan’ın konuşacağı alanlara vatandaşlar aranarak alınıyor. Sivil polisler de vatandaşların arasına karışıyor. Açık alanlarda yapılacak açılış vemitingler sırasında Skorsy helikopterleri etrafta tur atıyor. Yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiriliyor.

Açık su içmiyor

Başbakan Erdoğan konuşurken hemen yakınında eli çantalı bir koruma dikkat çekiyor. Bu çantada saldırı anında açılarak Erdoğan’ın önüne tutulacak çelik bir levha bulunuyor. Kürsülerin içine de çelik levha yerleştiriliyor. Zehirlenmelere karşı Erdoğan’ın içeceği su diyetisyeni tarafından yanında taşınıyor. Başbakan hiçbir yerde açık su içmiyor. Başbakan’ın yiyeceği yemekler de önceden tadılıyor.

bugün



Bu haber 1,399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,387 µs