En Sıcak Konular

Çelik: Arkasında kimlerin olduğunu görüyoruz

6 Mayıs 2011 20:50 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Gözümüzün önünde bir metre ötesini ne kadar rahat görüyorsak, bu provokasyonların arkasında kimlerin olduğunu da görüyoruz'' dedi.

Çelik, Ziyapaşa Bulvarı'ndaki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, son bir haftada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna saldırı düzenlendiğini, Türkiye'nin bazı yerlerinde çeşitli toplumsal gruplara saldırı yapıldığını hatırlattı.

''Provokasyonların alabildiğine hızlandığını, bütün bunların arkasında bir şey olduğunu ancak, bu milletin bütün engelleri, bütün imkansızlıkları, bütün duvarları demokrasiyle, sandıkla aştığını'' ifade eden Çelik, ''Sandığın önünü engellemek için, vatandaşların sandığa ulaşmasını engellemek için geçmişte Başbakan Menderes'i şehit ettiler. Sizin sandığa ulaşmanızı engellemek için, sandıktan çıkan iradenize ipotek koymak için geçmişte darbelerle kendi milletine silah çekenler oldu. Bütün bunların bir amacı vardı. Sizin iradenizin, yetkinin yegane sahibi siz olduğunuzun engellenmesi için bunları yaptılar'' diye konuştu.

Çelik, şimdi yine provokasyonlar ortaya konulduğunu savunarak, ''Sanmayın ki bu provokasyonlar kendiliğinden oluyor. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Bu fotoğrafı çok net çekiyoruz. Gözümüzün önünde bir metre ötesini ne kadar rahat görüyorsak, bu provokasyonların arkasında kimlerin olduğunu da görüyoruz. Bunların içerde uzantıları var, ama dış dünyada da uzantıları var'' diye konuştu.

Seçimlere yaklaşık 30 gün kaldığını hatırlatan Çelik, ''provokasyonlarla seçmen ile sandık arasına Berlin duvarı örülmeye, mayın döşenmeye çalışıldığını'' söyledi.

Bunları yapanların Türk milletinin Malazgirt Savaşı'ndan bu yana kendi önündeki engelleri aşıp geldiğinin farkında olmadığını ifade eden Çelik, Türk milletinin sandığın önündeki engelleri de aşacağını söyledi.

Seçmenin verdiği tek bir oyun Türkiye'nin büyümesi, ileri gitmesi ve ekonomisinin güçlenmesi için bir kilometre taşı olduğunu anlatan Çelik, ''Sizin attığınız her bir oy bugün dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumlara da bir destektir. Her oy o mazlumlarla bir kişinin daha kol kola girmesidir'' dedi.

Çelik, ''Bir mıh bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır, bir at bir savaşçıyı kurtarır, bir savaşçı bir savaşın kaderini değiştirir, bir savaş bir ülkenin kaderinde büyük bir rol oynar'' diye bir söz olduğunu hatırlatarak, ''İşte tek bir mıhın oynadığı bu rol gibi tek bir oy da Türkiye'de büyük sonuçlara yol açacaktır'' diye konuştu.

''CHP ve MHP kendi genel merkezleri ile Ergenekon arasında tüneller kazıyorlar'' diyen Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

''Onlar kendi genel merkezleriyle Ergenekon ve Silivri arasında tüneller kazarken, biz Karadeniz'i yeni boğazlarla dünyaya açmak, İstanbul'u yeni boğazlara kavuşturmak için çılgın projeler açıklıyoruz. Bizler çılgın Türkleriz. Bize aşılamaz bir engel göstersinler, milletin önüne dikilmiş duvar göstersinler. Baksınlar sonra o duvarı nasıl yıkıyoruz. O engelleri nasıl aşıyoruz.''

Çelik, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı.



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs