En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu söz verdi

6 Mayıs 2011 19:09 tsi
Kılıçdaroğlu: Ne kadar ucube yasa varsa hepsini değiştirmeye söz veriyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "12 Eylül ürünü olan AKP'yi alaşağı etmek için gücümü sizden alacağım.12 Eylülürünü bütün yasaları, yüzde 10 barajı, YÖK gibi ne kadar ucube yasa varsa hepsini, halkın çıkarları için değiştirmeye söz veriyorum." dedi.

Sancaktepe ilçesinin Sarıgazi Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinden halka hitap eden Kılıçdaroğlu, vatandaşlara bir sözü ve bir ahdi olduğunu aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''12 Eylül ürünü olan AKP'yi alaşağı etmek için gücümü sizden alacağım. 12 Eylül ürünü bütün yasaları, yüzde 10 barajı, YÖK gibi ne kadar ucube yasa varsa hepsini, halkın çıkarları için değiştirmeye söz veriyorum. AKP, aldatanlar ve kandıranlar partisidir. Anayasa değişikliğinde, 12 Eylül darbecilerinden hesap sorulacaktı, soruldu mu? Onun için bunlar halkı aldatıyorlar, kandırıyorlar. Bunların maskesini indirmek için size sözüm var. İndireceğim maskelerini bunların."

İşsizlik sorununa da işaret edenCHPGenel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Afişlerine koymuşlar, 2023. '2023'te işsizliği çözeceğiz' diyorlar. Sen iktidardayken işsizliği çözemezsen 2023'e kadar zaten senin ömrün kalmayacak. İşsizlik sorununu çözmeye kararlıyız. Taşeron işçilikle değil, herkesin örgütlendiği, herkesin sendikal haklara sahip olduğu örgütlü bir toplum için herkese iş, herkese aş, bizim temel amacımız budur. Bu amacı sizin için gerçekleştireceğiz. Biz bunu söylerken başka bir şey daha söylüyoruz. Diyoruz ki, rantın iktidarını yıkacağız, halkın iktidarını kuracağız. Haramileri al aşağıya edeceğiz. Halkın çıkarlarını savunacağız. Amacımız, hedefimiz bu."

Kılıçdaroğlu, ''Telefonumu dinleme sevgilimle konuşuyorum Recep'' dövizine dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Bu hükümet, telekulak hükümeti. Vatandaşın derdini dinlemek içincep telefonudinler. Onun için derdinizi cep telefonuyla anlatın. Sokaklarda, caddelerde anlatırsanız bunlar dinlemezler. Bütün kirli işlerden nasip arayan bir anlayışları var bunların. Onun için halkın iktidarında özgürlük de, demokrasi de olacak. İsteyen yürüyüşünü yapabilecek, isteyen özgürce düşüncelerini ifade edebilecek. Halkın iktidarında üniversiteler de konuşacak. Onlar da özgürce düşüncelerini açıklayacaklar."

cihan



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,905 µs