En Sıcak Konular

BDP'den PKK saldırısı için başsağlığı

6 Mayıs 2011 18:44 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurunun ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

BDP'nin seçim beyannamesinin açıkladığı toplantıya katılan Demirtaş, gazetecilerin sorusu üzerine, "Ölenlerin hepsinin ailelerine başsağlığı diliyorum. Hepsi de bu ülkenin ortak acısıdır." dedi.

"Kastamonu'da meydana gelen olayla ilgili sizin tavrınız merak ediliyor ve bu konuda sessiz kaldığınız söyleniyor." sorusuna Demirtaş, "Bu konuda sessiz falan kaldığımız yok. Biz her ölüm karşısında acı duyduğumuzu, her ölümün bu ülkenin ortak acısı olduğunu ısrarla vurguladık. Bu olayla ilgili de altını çizerek belirttik. Ve şunun da altını çizdik. Son 40 günde bu ülkede 30 insan yaşamını yitirdi." dedi.

Ölümlerin durmamasının temel sebebinin AK Parti olduğunu iddia eden Demirtaş, şunları söyledi: "Ölenlerin hepsinin ailelerine başsağlığı diliyorum. Hepsi de bu ülkenin ortak acısıdır. Bu ölümleri durdurmak hükümetin elindedir, burada 30 insanın ölümüyle BDP arasında nasıl bir bağ kuruluyor?"

Gazetecilerin seçime girmeme alternatiflerinin bulunup bulunmadığına yönelik sorusuna Demirtaş, BDP'nin seçime giriyormuş gibi konuşulduğunu, bunun yanıltma olduğunu da ileri sürdü. Yapılan tutuklamalardan, barajdan ve baskılardan dolayı BDP'nin seçime girmediğini iddia eden Demirtaş, buna rağmen bağımsız adayların seçim hazırlığı yaptıklarını ve bunun engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Gittikleri her yerlerde, "Ortada demokratik bir yarış yok. Böyle bir ortamda seçim nasıl olacak?" sorularıyla karşılaştıklarını söyleyen Demirtaş, şunları kaydetti: "Herkes bunu tartışıyor. Bize herkes soruyor. Belki bu konuda bir karar alınmış değil. Ama bizler de bağımsız adaylar olarak DTK'nın kararını ortaya koyduğu bu tartışma başlığını tartışıyoruz. Ama biz, bütün bu baskıların durması askeri ve siyasi operasyonların durdurulması, herkesin bütün alanlarda özgürce seçim çalışmalarını yürütebilecek bir koşulun oluşturulmasını arzuluyoruz. Bunu yapmak da hükümetin sorumluluğudur, görevidir."

BDP'nin beyannamesinde doğunun kalkınmasına yönelik çalışma yok

Bu arada BDP seçim beyannamesini açıkladı. Demirtaş'ın açıkladığı beyannamede Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasına yönelik somut önerilerinin olmaması dikkat çekti. BDP beyannamesinde diyanetin kaldırılması, siyasi tutukluların serbest bırakılması ile herkese eşitlik gibi başlıklar vurgulandı.

Demirtaş, KCK operasyonları kapsamında yaşanan tutuklamalardan dolayı BDP'nin seçime giremediğini ileri sürdü. Demirtaş, seçim beyannamesinde YÖK, MGK, köy koruculuğu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasına yönelik çalışmalar bulunduğunu belirtti.

Demirtaş'ın açıkladığı seçim beyannamesine göre, 8 madde sıraladı. Sıraladığı maddeler arasında BDP'nin Doğu ve Güneydoğu'yu kalkındırmasına yönelik herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

cihan



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs