En Sıcak Konular

Kazakistan tarihinin en büyük operasyonu

6 Mayıs 2011 15:58 tsi
Kazakistan Milli İstihbarat Başkanı Nurtay Abıkayev, düzenlene basın toplantısında son zamanlarda yapılan operasyonlarla alakalı gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rüşvetle mücadele kapsamında Kazakistan'da bugüne kadar yapılan en büyük ve kapsamlı gözaltı ve tutuklamaların yapıldığını açıklayan Abıkayev, tutuklananların tamamına yakının üst düzey kamu görevlisi olduğunu , operasyonların kendisinin bu göreve gelmeden önce başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in girişimi ve talimatıyla yürütülen operasyonlarda, yüksek rütbeli istihbaratçılar ve gümrük memurlarının da aralarında bulunduğu organize çetenin çökertildiğini ifade eden Abıkayev, çalışmaların sürdürüldüğünü, ucu nereye giderse gitsin rüşvete karışanların kurumlardan temizlenerek cezalandırılacağını vurguladı. 2006'dan bu yana faaliyet yaptığı tespit edilen ve gözaltına alınarak tutuklanan şebeke üyelerinin Çin'den Kazakistan'a kaçak mal getirdiğini tespit eden Mali polis ekipleri, tutuklananların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda mal yüklü 32 TIR ve Çinli şirketlere ait sahte mühür ve antetli kağıtlar ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda üst düzey gümrük personelinin bulunması ve soruşturmaların sıhhati açısından Kazakistan Gümrük Kontrol Komitesi Başkanı Korpesh Karbuzov görevden alındı. Kazakistan Başbakanı Karim Masimov yaptığı yazılı açıklamada, Korpesh Karbuzov'u görevinden alarak, yerine eski İçişleri Bakanı Serik Baimaganbetov'u atadığını duyurdu.

cha



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs