En Sıcak Konular

İngiltere:Liberal Demokratlar ağır yara aldı

6 Mayıs 2011 14:45 tsi
İngiltere dün bazı bölgelerin yerel yönetimlerini seçmek ve Seçim sistemini değiştirmek üzere yapılan referandumu oylamak için sandık başına gitti.

Londra dışında farklı bölgelerden 279 belediye başkanı ve 9 bin 500'den fazla meclis üyesini seçmek için oy kullanan halka, aynı zamanda ülke genelinde düzenlenen referandumla yeni oylama sistemine geçilmesi oya sunuldu.

279 yerel yönetim bölgesinden şimdiye kadar 109 sandıkta oylama işleminin tamamlandığı belirtildi. Bu sonuca göre, 109 yerel yönetimin 55'ini Muhafazakar Parti, 29'unu İşçi Partisi ve 4'ünü Liberal Demokrat Parti, 21'ini ise diğer partiler elde etti.

Şimdiye kadarki sandık sonuçları itibariyle en büyük sürpriz, Liberal Demokrat Parti lideri ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in Seçim bölgesi Sheffield'in yönetimini İşçi Partisi'ne kaptırması oldu. Medyada Clegg'in seçmenler tarafından ağır bir şekilde cezalandırdığı savunuluyor.

Referandum sonuçlarının sayımına ise bugün yerel saat ile 16: 00'da başlanacak. Referandum'da parti olarak "evet" kampanyasının öncülüğünü yapan Nick Clegg'in burada da 'hayır' kampanyasını yürüten koalisyon ortağı Muhazafakar Parti karşısında ağır bir yenilgi alacağı iddia ediliyor. Guardian gazetesinin dün ülke genelinde yaptırdığı ankette katılımcıların yüzde 68'i 'hayır', yüzde 32'si ise 'evet' demişti. Referandum sonucunun Başbakan David Cameron liderliğindeki Muhafazakar parti lehinde olması durumunda, kampanya boyunca araları iyice açılan iktidar ortağı iki partinin erken seçime gidebileceği iddia ediliyor.

Dün ayrıca İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler'de Parlamento seçimleri yapıldı. İskoçya'da şimdiye kadar 73 Seçim bölgesinin 61'inin sayımı tamamlandı. Bu sonuca göre, İskoçya Ulusal Parti (SNP) birinci, İşçi Partisi ikinci, Muhafazakar Parti üçüncü ve Liberal Demokrat Parti dördüncü sırada yer alıyor.

Galler'de ise resmi olmayan sonuçlara göre İşçi Partisi birinci, Muhafazakar Parti ikinci sırada yer alıyor. Plaid Cymru Partisi üçüncü sırada yer alırken bu partiyi Liberal Demokratlar takip ediyor. Kuzey İrlanda'daki sayımlar ise halen devam ediyor.

cha



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs