En Sıcak Konular

Libyalı muhaliflerden Türkiye’ye ret!

6 Mayıs 2011 12:50 tsi
Libya'nın Geçici Ulusal Konseyi (GUK), Türkiye’nin önümüzdeki 7 gün için önerdiği ateşkes planını gerçekçi olmadığı gerekçesiyle reddetti.

NATO müttefikleri Türkiye ve İtalya çatışmaların durması için önerilerde bulunuyorlar, ancak ne NATO’nun ne Kaddafi rejiminin ne de muhaliflerin durumunda herhangi bir değişiklik olmuyor.
 
GUK’un Bingazi’deki sözcüsü Celal El Gallal, "Kaddafi’nin milisleri kışlalarına dönene dek ateşkesten söz etemenin bir yararı yok. Kaddafi’nin kuvvetlerini şimdi geri çekmesi halinde, ülkeyi de terketmek zorunda kalacağını biliyor ve böyle bir şeye de niyeti yok" dedi.
 
42 yıldır iktidarda bulunan Libya lideri ise ateşkes önerisinde bulundu ama NATO ve muhaliflerin vazgeçilemez bir şart olarak öne sürdüğü "iktidardan inme" konusunu tartışmayı reddetti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Libya liderine iktidardan inmesi çağrısında bulunmuş ve Türkiye Libya’da ateşkes için elden ele bir yol haritası dolaştırmaya başlamıştı.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bizim yapmak istediğimiz tam ateşkes, insani yardımın ulaşabilmesi için bütün orduların kentlerden çekilmesidir” demiş ve başka ayrıntı vermeden bunun 7 gün içerisinde mümkün olabileceğini belirtmişti.
 
Bu arada, ABD’nin dün Roma’da açıkladığı plana göre, Kaddafi’nin Libya dışında bulunan milyarlarca doları kendisine karşı ayaklanamanın finansmanında kullanılacak.
 
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya’ya ait olan  ABD’de dondurulan 50 milyar doların bir kısımının Bingazi kentindeki isyancılara verileceğini söyledi.
 
Libya’daki iç savaş iki aydan uzun bir süredir açmazda olup, rejim kuvvetleri batıdaki Misrata ve Zintan gibi kentlerdeki direnişleri ortadan kaldıramıyor. Ülkenin doğusunda ise her iki taraf da sınıra yakın bölgelerde mevzilenmiş durumdalar.

cnn

 



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs