En Sıcak Konular

'İthal aday tartışmaları, icraatlar görülünce sona erdi'

6 Mayıs 2011 11:47 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği Avusturya gezisi sonrası Türkiye gündemi ve yeni seçim bölgesi Şanlıurfa hakkında açıklamalarda bulundu.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Faruk Çelik, Urfa'nın çok önemli bir şehir ve Türkiye'nin tarım ambarı olduğuna dikkat çekti. Faruk Çelik, "Hükümet olarak, devlet olarak son dönemlerde GAP iradesini taşıyarak, sulamaya büyük yatırımlar yaparak geleceğin tarım ambarını harekete geçirme adına önemli çalışmalar başlattık." dedi.

Önümüzdeki dönemde gerek kamu yatırımları gerekse özel sermayeyi davet ederek Şanlıurfa'nın istihdam sorununu ve üretim alanındaki eksikliklerini gidermek önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, Urfa'nın Türkiye'de bir marka şehir olmasına dönük çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

10-15 gün içerisinde bütün ilçeleri, bütün sivil toplum örgütlerini gezdiğini ifade eden Devlet Bakanı, birtakım çevrelerin başlarda 'ithal aday' ifadelerini kullandıklarını ancak yapılan icraatları görünce sorun kalmadığını ifade etti.

Çelik, bütün Türkiye'nin bakanı olduğunu ve herkesin hizmetinde olduğunu kaydederek, ''Sayın Başbakanımız da böyle uygun bulunca gittik ve çok kısa süre içerisinde kaynaştık. Bütün ilçelerimizde asgari biner kişiyle toplantılarımızı yaptık. Şimdi de merkeze dönük çalışmalar yapıyoruz ve Şanlıurfa'da elini sıkmadığımız hiç kimse kalmadı. Herkesle teke tek görüşmeye de devam edeceğiz ve Allah'ın izniyle 12 Haziran itibariyle Urfa derli toplu bir şekilde Ankara'da hizmetine başlayacaktır.'' dedi.

Bursa Milletvekili Faruk Çelik, bu şehirde yaptığıkları çalışmaların aynısını Urfa'da da yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini, Bursa ile Urfa arasında gelişmişlik açısından çok büyük farklar olduğunu ve Bursa'nın altyapısıyla ilgili yapılan hizmetlerin şimdi de Urfa için geçerli olacağını kaydetti.

cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs