En Sıcak Konular

Şevket Kazan: Kastamonu saldırısı iyi araştırılmalı

6 Mayıs 2011 11:20 tsi
Saadet Partisi (SP) Bursa milletvekili adayı Şevket Kazan, önceki gün bir polisin şehit olduğu Kastamonu'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan silahlı saldırının iyi araştırılması gerektiğini söyledi.

Kazan, kritik bir sürece girildiğini, Başbakan ve ana muhalefet parti liderinin de koruma tedbirlerinin artırılması gerektiğini söyledi.Şevket Kazan, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Kazan, Türkiye'nin kritik bir sürece girdiğini kaydetti. Bundan sonraki sürecin çok daha dikkatli ve kritik süreç olduğunu ifade eden Kazan, şunları söyledi:

"Çünkü seçim yaklaştıkça hassas korumaların daha dikkatli olması lazım. Aynı zamanda başbakanın değil tüm siyasilerin özellikle başbakan ve ana muhalefet liderlerinin geçeceği yolların, güzergahların iyi korunması, iyi tedbir alınması lazım. Kastamonu'da meydana gelen olay fevkalade üzücü olaydır. Tabiatıyla tahkikatı çok iyi yapılmalıdır. Bu olayın failleri en kısa zamanda bulunmalıdır. İlk anda bu gibi olaylara PKK'nın bir eylemi olarak bakıyoruz, öyle değerlendiriyoruz ama bu araştırma iyice yapılmalıdır."

Kazan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde, Ankara'nın göbeğinde bir dizi suikast teşebbüslerinin olduğuna dikkat çekti. Kazan, Kastamonu'daki olayın da Başbakan Erdoğan'ın korumalarının koruma araçlarına yönelik bir suikast olduğunu kaydetti. Tahkikat sonucunda olayın netleşeceğini belirten Kazan, "Olay iyice araştırılmalı." dedi.

cihan



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs