En Sıcak Konular

İran'da müthiş iddia

6 Mayıs 2011 11:05 tsi
İran'da müthiş iddia Examiner sitesi, Arap televizyonundan aldığı bilgiye dayanarak, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın istifasının istendiğini belirtti.

Examiner’in haberine göre Arap TV, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, bugün sabah saatlerinde “Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın istifasını istediğini” duyurdu.

Haberin doğruluğu henüz Batı medyası tarafından ne doğruladı ne de onaylandı. Ancak, Ahmedinejad’ın yardımcılarından bazılarının çoktan tutuklandığına yönelik haberler geldi.

İngiliz Guardian gazetesi ise dün Ahmedinejad’a yakın birçok ismin “doğaüstü güçler” kullanmaktan suçlandıklarını duyurdu.

Söz konusu suçlamalar arasında, “Ahmedinejad’ın Hameney’e karşı amaçlarına ulaşması için cin çağırmak” da bulunduğu belirtildi. Suçlananlar arasında, İran Genelkurmay Başkanı İsfendiyar Rahim Maşaei de bulunuyor.

‘METAFİZİKİ GÜÇLERİ VAR’

İran’daki internet sitelerinden Ayandeh-Negar’da yayımlanan bir makalede, Ayetullah Hamaney ile Ahmedinejad arasındaki ilişkinin iyice bozulduğuna dikkat çekildi. Aynı sitede yayımlanan bir başka yazıda ise “Ahmedijad’ın yardımcılarının metafiziksel güçlere sahip olduğuna yönelik iddialara” yer verildi.

Yazıda geçen bazı ifadeler şöyle: “Çeşitli haber sitelerinde, tutuklanan Abbas Ghafari adındaki kişinin “ruhlarla bağlantısı” olduğu iddia edildi… Ghafari, “metafiziksel yetenekleri olan ve diğer dünyalarla bağlantıya geçebilen birisi olarak tanımlandı… Ayrıca M... Had adındaki kişiyle yakın ilişkisi var. Ghafari’nin tutuklanmasının ardından, serbest bırakılması için çok defa talepte bulunuldu…”

GÜNLERCE KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKMADI

Ahmedinejad, Nisan ayının sonlarında ortadan kaybolmuş ve hiçbir kabine toplantısına katılmamıştı. Ahmedinejad'ın sesslizliğe bürünmesi, İran Cumhurbaşkanı'nın dini lider Ayetullah Hamaney ile arasında bir siyasi kriz yaşandığı spekülasyonlarına neden olmuştu.
 
Ahmedinejad, Batı medyasında çıkan yorumlar üzerine 30 Nisan'da suskunluğunu bozmuş ve o gün düzenlenecek kabine toplantısına katılacağını açıklamıştı.

Batı medyası, Tahran rejiminde “küskünlük” yaşandığını öne sürerken, bu iddiaları İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi'nin bir süre önce istifa etmesi ve tekrar görevine dönmesine bağlamıştı. Haberlere göre, Ahmedinejad, Muslihi'nin 17 Nisan'daki istifasını kabul etmiş, ancak kısa bir süre sonra Hamaney'in isteği üzerine Muslihi görevinin başına dönmüştü.

hurriyet



Bu haber 1,418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs