En Sıcak Konular

Yağışlar ne kadar sürecek?

6 Mayıs 2011 10:54 tsi
İŞTE İL İL HAVA TAHMİN RAPORU...

 Mayıs ayına rağmen Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini kaybetmeyecek gibi Son tahminlere göre önümüzdeki hafta da soğuk ve yağışlı hava etkili olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Denizli, Isparta, Burdur, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Rize, Hopa, Antalya'nın iç ve yüksek kesimleri ile Mersin ve Adana'nın kuzey ilçelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (3 ila 5 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey ve batı, doğu bölgelerimizde güney ve batı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ile iç Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Denizli, Isparta, Burdur, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Rize, Hopa, Antalya'nın iç ve yüksek kesimleri ile Mersin ve Adana'nın kuzey ilçelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ile iç Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge geneli, akşam saatlerine kadar doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölge geneli, akşam saatlerine kadar iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur çevreleri, Antalyanın iç ve yüksek kesimleri ile Mersin ve Adana'nın kuzey ilçelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Karaman, Niğde, Nevşehir,KayseriveSivasçevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bayburt, Rize ve Hopa çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu; sabah saatlerindeDiyarbakırçevreleri ile öğle saatlerinden sonra doğusu(Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (AA)

 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs