En Sıcak Konular

CHP ve MHP'nin asıl derdi

6 Mayıs 2011 10:40 tsi
CHP ve MHP'nin asıl derdi Başbakan Erdoğan'ın eski danışmanı Akdoğan, seçim süreciyle ilgili önemli tespitlerde bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma kadrosundan eski Başdanışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Ankara 1. Bölge'den AK Parti milletvekili adayı.

Seçim süreci ve muhalefet partilerinin izlediği çizgiye dair tespitlerini paylaşan Akdoğan, CHP'nin seçim vaatleri için, "Cem Uzan'ın kuru popülizmini andırıyor. Vatandaşın böyle hesaba kitaba dayanmayan kuru vaatlere inanması zor." iddiasında bulunuyor.

Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP'de ise ciddi bir eksen kayması yaşandığı görüşünde. Bunu, "MHP'de muhafazakârlık ve maneviyatçılık tasfiye ediliyor. MHP'nin milliyetçilikten laikçi ulusalcılığa kaydığı gözleniyor." sözleriyle dile getiriyor. BDP'ye de, Kürt vatandaşlarının sorunlarıyla uğraşmak yerine bütün enerjisini teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı kurtarmaya harcadığı eleştirisini getiriyor. Akdoğan, muhalefet partilerinin seçim kampanyasında kullandığı üslubu da eleştirirken küfre varan ağır sözleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "karizma"sına bağlıyor. Ona göre, diğer liderler, doğrudan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "karizma"sını hedef aldıkları için iftira ve hakarete sarılıyor.

Yalçın Akdoğan, anamuhalefet partisinin hedefe ulaşmak için her yolu 'mubah' gören bir anlayışa girdiği düşüncesinde. Bu nedenle geçmişini unutturmaya çalıştığına ve 'redd-i miras' yoluna gittiğine dikkat çekiyor. Ancak bunun samimi bir açılım olmadığı iddiasında. "CHP, yakın geçmişine sünger çekmiş, eski tavırlarına çizik atmış gibi bir görünüm sergiliyor. Kısa bir sürede böyle bir değişim gerçekleşmeyeceğine göre, ortada büyük bir kandırmaca var demektir." fikrini savunuyor.

Akdoğan'ın, barajı aşıp aşamayacağı tartışma konusu olan MHP'ye ilişkin iddiaları da var. "MHP kazanı fokur fokur kaynıyor." diyen Akdoğan, 12 Eylül referandumuna "evet" diyen ülkücülerin parti yönetimi tarafından aşağılanmasını bunun gerekçeleri arasında sayıyor. MHP'de tavan ile taban arasındaki ilişkinin gün geçtikçe koptuğu tespitinin ardından, Bahçeli'nin kullandığı üslubun da ülkücü tabanda rahatsızlık doğurduğunu öne sürüyor. BDP'ye ilişkin eleştirilerde de bulunan eski Başdanışman, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin teminatının AK Parti olduğunu savunuyor. Kendi döneminde terörle mücadeleden taviz verilmezken hak ve özgürlükler alanında önemli adımlar atıldığını hatırlatıyor. Ankara'nın her tarafını dolaştığını, farklı kesimlerle temas ettiğini anlatırken, vatandaşların da izlenen politikalardan memmun olduğunu ifade ediyor. (Zaman)



Bu haber 1,071 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs