En Sıcak Konular

Esnaf 'boykot terörü'ne tepkili

6 Mayıs 2011 08:16 tsi
Esnaf 'boykot terörü'ne tepkili

Güneydoğu'da örgüt yandaşları tarafından çıkarılan olaylarda kepenk kapatmak zorunda kalan esnaflar büyük sıkıntı çekiyor.

4 PKK'lının cenazesi nedeniyle esnafın kepenk kapatmaya zorlandığı Diyarbakır'da, toplu taşımaya izin verilmiyor ve çöpler alınmıyor. Yaşanan baskı sivil toplum kuruluşlarını ayağa kaldırdı.Güneydoğu'da örgüt yandaşları tarafından çıkarılan olaylarda kepenk kapatmak zorunda kalan esnaflar büyük sıkıntı çekiyor. Çoğu aldığı tehdit sonucu kepenk indirmek zorunda kalan esnaf o gün ödemelerini yapamıyor, çalıştırdığı kişiler evine ekmek götüremiyor. Diyarbakır'da 4 PKK'lının toprağa verilmesi nedeniyle esnaf yine kepenk kapatmak zorunda kaldı. Toplu taşımaya izin verilmeyen şehirde çöplerin de toplanmaması STK temsilerinin tepkisine neden oldu. İşte o tepkiler:

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu: "Bu süreç BDP ve MHP'nin işine geliyor. Gerginlik yaşandı. Faturasını esnaf çekiyor. Sonuçta kaybeden bölgedir, Diyarbakır'dır. Seçim sürecinde hiçbir partinin siyasi rant düşüncesiyle toplumu kutuplaştırmaya hakkı yok. Bu çıkar içerisinde olan kesimler bunu iyi algılamalı."

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can: "Bölgede bütün esnaf ve halk perişan durumda. Kimse işyerini açamıyor, bu olayların bir an önce bitmesi lazım. Esnafı, işçisi, öğrencisi herkes mağdur. Vatandaşlar evlerinden çıkamıyor. Kısacası herkes perişan."

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: "Kepenk kapattırma, toplu taşıma araçlarını çalıştırmama, çöpleri toplatmayı Diyarbakır halkına bir hakaret olarak görüyorum. Hani siz halkınızı seviyordunuz? Neden bunu halka çektiriyorsunuz? Dün binlerce kişi mağdur oldu, hastalar hastaneye gidemedi. Bir şeye inanmış mücadele edilebilir ama bu doğru bir mücadele yolu değil. Bu yanlış. Böyle vurma kırma ve şiddetle siyaset yapılmaz ve dünyada kimse şiddetle bir yere varamamıştır. Halkı kazanmak için bu yöntemlere başvurmak doğru değil."

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı ALAADDİN Korkutata: "Burada olan bölge insanına oluyor. Esnafın çeki kalıyor. İhtiyaç sahibi ihtiyacını karşılamıyor. Kepenk kapattırmak ve toplu taşımayı engellemek nefrete neden oluyor. Çünkü insanlar evine ekmek götüremiyor. Hak ve talep demokratik ortamda olmalı. Kime sorarsan herkes tepkili ama sesini çıkaramıyor. Kimse -yeter artık diyemiyor."

İŞYERİ SAHİBİ ALİ K: "Her eylemde zarar görüyoruz. Her olayda zarar görüyoruz. Yanımda 5 kişi çalışıyor ve hepsi evli ve çocuk sahibi. Ben eve ekmek götürürüm ama yanımdakiler bir gün çalışmadıkları çocuklarına ekmek götüremiyor. Bu adalet mi? Bizden ne istiyorlar."

zaman



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,935 µs