En Sıcak Konular

Askerlik yaz tatilinde

5 Mayıs 2011 17:45 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin 15 ay askerlik yaptığını, bu süreyi önce 9, aşamalı olarak da 6 aya indireceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde askerlik yapacağını, böylece okul sona erdiğinde askerli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kayısı diyarı Malatya'da, il örgütü tarafından belediye yanında düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Konuşmasında iktidar olduklarında parti olarak uygulamaya koyacakları projelere değinen Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının politikasını eleştirdi. Uçuk kaçık projeleri olmadığını belirten CHP Genel Başkanı, "Bizim öyle uçuk-kaçık projelerimiz yok. Bizim derdimiz Kübra'lar açlıktan ölmesin. Bizim Diyarbakır'da bir anne sabahleyin çocuklarına kahvaltı veremedi diye intihar etmesin. Bizim derdimiz bu, bunları aşmak için aile sigortası getiriyoruz. Ailenin gücüne güç katacağız." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Aile Sigortası için kaynağı nereden bulacaksınız?'' dendiğini de ifade ederek, bir yoksulun yoksulluğunu gidermek için kaynak hesabı sorulmasını eleştirdi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını getiren, siyasal özgürlük getiren partinin CHP olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası ile kadınlara ekonomik özgürlüğü getireceklerini söyledi.

Konuşmasında gençlerin 15 ay askerlik yaptığını, bu süreyi önce 9, aşamalı olarak da 6 aya indireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Memleketi kim savunacak?'' diye sorulduğunu, Başbakan Erdoğan'ın oğlu bedelli askerlik yaparken bu sorunun akla gelmediğini ifade etti. Üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde askerlik yapacağını, böylece okul sona erdiğinde askerliğin de biteceğini anlatan Kılıçdaroğlu, gücü halktan alınca bunların hepsinin yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Ben, 'yapacağımı yaparım, hesabı mı halka veririm' diyorum. İcazeti kimseden almayacağız, halkımızdan alacağız. Gücümüz halkımızdır.'' dedi.

Taşeron işçiliğe son vereceklerini de belirten Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklara kavuşacağını aktardı. Kılıçdaroğlu, ''Bana yetki verin. Temiz siyaseti, hesap veren siyaseti bu ülkeye nasıl getireceğiz göreceksiniz. Bize yetki verin, güç verin.'' diye konuştu.

Lügatinde ayrılık olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İnsan düşünceleriyle kimliğiyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Ayrılık bizim kitabımızda yoktur. Malatya'nın bir diğer özelliği daha var. 2004 yılında Malatya'da açılan boşanma davalarının sayısı 1286, 2011 açılan boşanma davalarının sayısı 11 bin 446... Bakınız bir evde huzur yoksa, gelir yoksa, işsizlik var, yoksulluk varsa önce o aileyi vurur, işsizleri vurur. Biz ailelerin mutlu olmasını istiyoruz. Biz herkesin akşam evinde tenceresi kaynasın diyoruz. Buradan söylüyorum yoksulluğu idare etmek değil, yoksulluğu tarihe gömmek için aile sigortasını getireceğiz. Her yoksul hande kadının banka hesabına 600 TL para yatıracağız."

Bağımsızlığın ekonomik kalkınma ile sağlanacağını anlatan Kılıçdaroğlu, "Bir şey daha söylüyorlar; aile sigortası gelirse yeşil kartı CHP iptal edecekmiş. Buna inanmayın, söyleyenler yalan söylüyor. Neden? Çünkü aile sigortası aileye ekonomik güvence getiren sigortadır. Yeşil kart yoksul ailelere sağlık sigortasıdır. İkisi birbirinden ayrıdır. Biz aile sigortası için kaynağı buluyoruz. Hortumu kestiğin anda herkes güllük gülistanlık yaşar. Hortumlar nereye bağlı? AK Parti Genel Merkezi'ne bağlı. Bir mitingte bir pankart vardı, 'Mazot bitti, tabii traktör bitmiş oluyor, traktör bitti beygire kaldık, hayvancılık öldü, angusa kaldık' diyordu... Biz bu ülkede herkesin karnının doyacağını biliyoruz. Mustafa Kemal'in çok güzel bir lafı var; 'Bir ülkenin bağımsızlığı savaş meydanlarında kazanılan zaferlerle olmuyor, o zaferleri ekonomik zaferlerle perçinlediğiniz zaman o ülkenin bağımsızlığı sağlanmış olur.' İşte biz de bunu savunuyoruz." diye konuştu.

"MALATYA'DA İCRA DAİRESİ SAYISI 7'YE ÇIKTI"

İktidarın ekonomik istikrarsızlık getirdiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Malatya kan kaybetti biliyorsunuz. Malatya neden kan kaybetti? Milletvekili sayısı düştü mü? Niye düşer. Göç verdiği için... Malatya'dan Malatyalı niye göçsün? Geçinemiyor, işsizlik var. Ama hakkını yemeyelim AKP bir şey yaptı. 2002'de Malatya'da icra dairesi sayısı 3'tü. 2011 Malatya'da icra dairesi sayısı 7. Ben söylemiyorum icra daireleri orada. Neden 7'ye çıktı? İflaslar, borçlar, takipler arttı. İnsanlar borç içinde. Buraya gelince 'Kemal Kılıçdaroğlu geldi, Başbakan'ı icra dairelerini davet etti'... İcra dairelerine gitsin, oradaki dosyaları Recep Tayyip Erdoğan'la yan yana koysunlar. Dosyalar beyefendinin boyunu açmazsa Ben de Kemal değilim."

Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının, Türkiye'de tütün üretimini bitirdiğini, Türkiye'de artık Amerikan tütünü içildiğini anlatarak, "Şimdi soruyorum size. Bu insanlar gerçekten kendi halkını, üreticisini seviyor mu? Alın terine değer veriyor mu? Ne istedin sen tütün üreticisinden de yasaklıyorsun? Sonra ne yaptılar bunlar.. Rahmetli Ecevit'in bir fotoğrafını aldılar, Ecevit'i kötülediler. Ecevit özellikle iki konuda tarih yazdı. Afyon ekimi yasaklandığı dönemde Ecevit'in 'Benim üreticim afyon da ekecektir' dedi. Ecevit'e 'Kıbrıs'a çıkamazsın' dediler. Kıbrıs'a çıktı, barış harekatını gerçekleştirdi, yedi düvele rağmen. Sen kalkmışsın Ecevit'i eleştiriyorsun. Sen kim Ecevit kim?" ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın Malatya'ya her gelişinde bir fabrikanın kapandığını öne süren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bir dahaki gelişinde Malatya Şeker Fabrikası'nın da kapanacağını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Yazık günah değil mi? Fabrika orada duruyor. Yandaş var. Yandaşlara kaynağı aktaracaklar. Benim için ne var. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Biz vatandaş için çalışacağız, üreteceğiz, vatandaş için alınteri dökeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Birilerinin yaptığı gibi. Herkesin inancına, herkesin etnik kimliğine, siyasal düşüncesine saygı göstereceğiz. Felsefemiz şu: İnsan düşünceleriyle, kimliğiyle, inancıyla Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. Ayrılık, gayrılık bizim inancımızda yoktur."

12 Haziran'da sandığa giderken, bir şey istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Her Malatyalı kardeşim elini vicdanına koysun. Şu soruyu sorsun. 80 yıllık Cumhuriyet döneminde hangi iktidar döneminde kurbanlık koyun dışarıdan geldi. Bunun cevabını versin, öyle oy versinler. Halkın iktidarını kuracağız. Nazım'ın dediği gibi, bir ağaç gibi.. Emeğe, alın terine değer vereceğiz. Baskılara direneceğiz, halkın iktidarını kuracağız."

CHP Genel Başkanı, mitingin sonunda milletvekili adaylarıyla el ele halkı selamladıktan sonra çiçek attı.

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırı sonrası Kılıçdaroğlu'nun mitinginde yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Miting alanını gören hakim noktalara keskin nişancı özel harekat görevlilerinin yerleştirildiği gözlendi. Keskin nişancılar, sivil ve resmi kıyafetli polisler Kılıçdaroğlu'nun konuşması boyunca kuş uçurtmadı.

A.A.



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs