En Sıcak Konular

'Erdoğan dost, Sarkozy dayatmacı'

5 Mayıs 2011 16:30 tsi
Son dönemde ülkesinde yaşananları değerlendiren Suriye’nin Ankara Büyükelçisi, başbakan Erdoğan’ın yaptığı eleştirilerin dostça olduğunu, batılı liderlerin sözlerinin ise dayatma yaptıklarını söyledi.

Suriye’nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan ülkesinde yaşananları  değerlendirdi.
Kabalan, ülkesinde daha iyi bir yaşam ve özgürlük talebinde olan insanların sokağa çıktıklarını ve Suriye hükümeti olarak onlarla birlikte olduklarını söyledi. Ancak büyükelçi, göstericilerin arasına silahlı militanların sızdığını ileri sürdü ve bu kişileri itiraflarının çeşitli medya kuruluşlarına yansıdığını belirtti.

Nidal Kabalan ülkesindeki reformlara da dikkat çekti:

“Olayın başında olağanüstü hal ve güvenlik mahkemeleri kaldırıldı, Kürtlere vatandaşlık var. Şimdi de basın ve yerel yönetim yasaları hazırlanıyor. Ancak reform hızını arttırmak için barışa ihtiyacımz var. Reformlar konusunda Türk uzmanlarla istişare içindeyiz.
Türkiye’de de anayasada değişiklikler yapılıyor ama bu yıllar alan bir süreç. Burada ise bir haftalardan bahsediyoruz. Neden biraz daha bekleyemediler? Her şeyi bir gecede gerçekleştiremeyiz.”

‘BATIDAN GELEN ELEŞTİRİLERLE SİZDEN GELENLER AYNI DEĞİL’

Türkiye’den gelen eleştirileri de değerlendiren Kabalan, batıdan gelen eleştirilerle Türkiye’den gelenler arasında farklar olduğunun altını çizdi:

“Suriye bağımsız bir ülkedir. Hiç kimsenin iç işlerimize müdahale etmesine izin vermeyiz .Kendi iradelerini bize zorla kabul ettirmek isteyenlerle, Sayın Erdoğan gibi gerçek dostlarımızın eleştirileri arasında ayrım yapıyoruz. Bu endişeleri anlıyoruz hatta katılıyoruz.”

“Şunu belirtmek istiyorum; Sarkozy Paris’in banliyölerinde bir gecede 80 kişiyi öldürdü. Ancak daha sonra “kendi halkını öldürenler meşruiyetini kaybeder” dedi. Eğer öyleyse o meşruiyetini kaybetmiş demektir.

‘KİMSENİN VAAZINA İHTİYACIMIZ YOK’

“Bizim kimsenin vaazına ihtiyacımız yok. Sorunlar olduğunu kabul ediyoruz ve ilerlemeler gerçekleştireceğiz. Türk dostlarımızın tavsiyelerini değerlendiriyoruz. Bazı konularda tam başarılı olduk ama bazılarında başarı tam sağlanamadı. Biz de sorunsuz bir bölgede yaşamıyoruz. Bazı yanlışlar yapılıyor. Ancak hata yapanlar cezalandırılacaktır.”

‘OLAYLAR 15 GÜNDE BİTER’

“Uluslararası müdahale olur mu ?” sorusuna ise Kabalan’ın cevabı net oldu:

“Hayır, Suriye Libya ya da Mısır’dan çok daha farklı bir ülke. Beşşar Esad de Kaddafi ve Mübarek’ten çok farklı bir lider. Bize karşı yaptırım tehditleri de çok anlamsız. Zaten yıllardır yaptırımla karşı karşıyayız.

“Ordu bugün Dera’dan çekilmeye başladı. En fazla 15 gün içinde olaylar sona erecektir.”

ntvmsnbc

 

 



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,504 µs