En Sıcak Konular

BTK'dan flaş açıklama

5 Mayıs 2011 13:44 tsi
BTK'dan flaş açıklama Kamuoyu ayaklanınca BTK başkanı medya önüne çıktı. İşte filtreli internet iddialarına yanıtları.

22 Ağustos 2011 tarihinde 4 internet filtresinden birini 'yasa gereği' seçmek zorunda mıyız? Seçersek ne olacak? İnternete giriş sınırlanacak mı? Sınırı aşanlar ceza mı alacak?

Gündemin birinci sırasına tırmanan filtreli internet tartışmaları üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bugün bir basın toplantısı ile medyanın karşısına çıktı.

Acarer, internet abonelerinin şu anda kullandığı sistemi kullanmaya devam edebileceğini, isteyen abonenin de güvenli internet profiline geçebileceğini söyledi.

STARDART YAPIYA İSTEĞE BAĞLI GÜVENLİ PAKET

Güvenli İnternet Hizmeti'nin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunu şubat ayında aldığı bir kararla hayata geçirildiğini anlatan Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anki internet yapısını standart profil diye tanımlarsak Güvenli İnternet Profili mevcut yapıya getirilen bir ilavedir. İnternet servis sağlayıcılarla yapılan görüşmeler neticesinde bu düzenlemeyi yaptık. Şu anda kullandığı sistemi isteyen abone kullanmaya devam eder, isteyen abone de güvenli internet profiline geçer. Şu andaki konumunda kalmak isteyenlerin herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor.

İNTERNET PAKETİ SEÇİMİ NASIL OLACAK?

Bir abone Güvenli İnternet Profilini kullanmak istiyorsa o zaman o kullanıcı işlem yapacak. Güvenli İnternet Profilini seçen 'çocuk, aile ve yurt içi' profillerinden birini tercih edecek, herhangi birini işaretlemeyen aile profilini seçmiş sayılacak."

''Buradaki konu herhangi bir kısıtlama, filtreleme değildir'' diyen Acarer, isteyen abonelerin bu hizmetten yararlanacağını kaydetti.

AYNI BAĞLANTI SÜRECEK

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Acarer, bir soru üzerine, şu andaki internet kullanıcılarının tümünün standart profilde yer aldığını söyledi. Acarer, ''Şu andaki kullanıcılar hiçbir yere başvurmazsa böyle devam edecek. 22 Ağustos'tan sonra da aynen devam edecek'' diye konuştu.


EKŞİ SÖZLÜK KRİZİ
Basın toplantısına katılan İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen ise Ekşi sözlük sitesine ilişkin iddialara yanıt verdi.

''Şikayetleri incelemeleri için yer sağlayıcılara mail gönderiyoruz. Bu sayede biz ve onlar aynı anda inceleme yapıyoruz. 21 Nisan'da Ekşisözlük'e de mail gönderdik. 10 civarında sitede ile Ekşisözlük'te ilgili içeriklerde sorun olmadığını kısa bir sürede, 2 saat içerisinde belirleyip tekrar mail attık ve 'listede şunları yok sayabilirsiniz' dedik. Bu, şu ana kadar binlerce defa yaptığımız bir işlem. Ekşisözlük'e daha önce de bu tür mailler gönderdik.''



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs