En Sıcak Konular

Erdoğan: Balık dağıtmayı değil balık tutmayı öğreteceğiz

5 Mayıs 2011 12:03 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vaat yarışıyla bir yere varmanın mümkün olmadığını söyledi.

Erdoğan, "Herkese 600 lira dağıtacaksın her şey yolunda girecek. Acaba kim çalışır? Bu tembelliğe iten, balık tutmayı değil de balık dağıtmayı öneren bir mantıktır. Biz bu mantıkla iç içe olamayız, biz balık tutmayı öğreteceğiz." diye konuştu.İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Konferansın açılışına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve diğer davetliler katıldı. Konferansta konuşan Başbakan Erdoğan, çok yoğun programı olmasına rağmen konferansa katıldığını belirtti.

Programı çok önemsediğini dile getiren Erdoğan, "1980'lerden itibaren hızla yükselen sektör, dünyadaki siyasi gelişmelerden etkilendi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin sektörü olumsuz etkilediğini biliyoruz. Bunlara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. İnanıyorum ki şartlar normale dönecek ve istikrarı yakalayacağız. 8 buçuk yıl önce iş adamlarımızla konuştuğumuzda ne büyük sıkıntıların aktarıldığını da biliyoruz. Vergi yükünü istihdam yükünü hafiflettik." diye konuştu.

Sektör yöneticilerine 'kayıt dışılığı azaltın' uyarısında bulunan Erdoğan, "Biz hükümet olarak vazifemizi biliyoruz. İşverenlerimizden de kayıt dışı konusunda daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Sektörde yüzde 40-45 kayıtdışı var. Bu ülkenin petrol kuyuları yok. Biz sizlere gelen alt yapı hizmetlerini neyle yapacağız. Bu olursa yol olacak, bu olursa limanlar olacak bunlar olmadığı zaman siz ne nakliyenizi doğru dürüst yapabilirsiniz; ne de kalkıp dışarıdan gelen ihracatçılara 'benim güzel ülkem bu' diyebilirsiniz. Artık iftihar edebileceğiniz bir ülke var. Şunu açık söylüyorum kayıt dışı azaldıkça üzerinizdeki yükler çok daha hızlı azalacaktır 2 milyon civarında çalışan var sektörde 350-400 bini kayıt içi. Biz bunun farkındayız ama katlanıyoruz kayıt dışı çalışanları ne kadar kayıt içi altına alırsak sorunları o kadar hızlı çözeriz, sektör geriye gitmiyor ileriye gidiyor." ifadelerini kullandı.

Ülke olarak 10 marka oluşturmak zorunda olduklarını ifade eden Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi enerjiden ulaşıma kadar birçok boyut taşırken İstanbul'un marka özelliğini gerçekleştirecek projedir. Bizim boğaz gibi, Haliç gibi muhteşem bir zenginliğimiz var, geçmişte Haliç'i 'karaya dönüştürelim' diyenler vardı. Haliç gibi bir zenginlik karaya dönüştürülür mü? Ama biz Haliç'i karaya dönüştürmedik. Haliç'in içinden yaklaşık 2 buçuk milyar metreküp çamur çıkardık" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her yoksul aileye 600 lira vereceğini vaat etmesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Vaat yarışı ile bir yere varmak mümkün değil. Herkese 600 lira dağıtacaksın her şey yolunda girecek. Acaba kim çalışır? Dünyada böyle bir şey var mı? Biz bunu özürlümüz için yapıyoruz. Üniversite öğrencisine bunu biz veriyoruz, doktora yapan öğrenciye bunu veriyoruz. Biz laik sosyal bir hukuk devletiyiz. Biz mücadeleyi verirken insanları tembelliğe sevk edemeyiz. Bu tembelliğe iten balık tutmayı değil de balık dağıtmayı öneren bir mantıktır, biz bu mantıkla iç içe olamayız, biz balık tutmayı öğreteceğiz, bu olmazsa istediğiniz fabrikayı açın istihdam edecek adam bulamazsınız. İnsanları tembelleştiren değil hazıra alıştırarak değil insanlar teşvik ederek ekonomik hayatın içine çekeceğiz, bunu ölçülü yapmasanız evin üzerine kanatlı bir deve çöker ocağı çökertir." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,221 µs