En Sıcak Konular

İşte Usame bin Ladin'in hastalığı

5 Mayıs 2011 10:27 tsi
Geçtiğimiz günlerde evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden El Kaide lideri Ladin'in böbreğini tedavi ettirmek istediği ortaya çıktı...

Hindistan’ın Pakistan’la sınır eyaleti Gujarat’ın Ahmedabad şehrinde yaşayan nefrolojist Dr. HL Trivedi, Usama bin Ladin’in doktorlarının kendisini Ladin’inin böbrek problemlerini tedavi etmek için Pakistan’a davet ettiklerini iddia etti.

Ahmedabad şehrinde yaşayan böbrek hastalıkları uzmanı Doktor Trivedi, Bin Ladin’in tedavisini terör faaliyetlerini bırakması şartı ile kabul ettiğini dile getirdi.

2008 yılında yaşanan olayı anlatan Trivedi, o zamana kadar Pakistanlı doktor arkadaşları arasındaki konuşmalarında Ladin’in böbrek sorunları olduğunu, tedavisi için gerekli malzemenin Yeni Delhi’den tedarik edildiğini ve Mısır’dan bazı doktorların Pakistan’a gelip onu tedavi ettiklerini bildiklerini söyledi.

Kendisi ile aracı bir doktor vasıtası ile irtibata geçildiğini dile getiren doktor Trivedi böyle bir şeyi asla yapmayı düşünmediğini, ancak bir doktor olarak hipokrat yemini ettiklerini bu yüzden hasta nerede ve kim olursa olsun tedavi etmek zorunda olduklarını belirtti. Eyalet içişleri ve sağlık bakanlığı ile irtibata geçmesi sonrasında Amerika taraftarı bir tutum izlemesi tavsiyesi aldığını ve Hindistan dış istihbarat servisi olan Başbakanlık Araştırma ve Analiz Kanadı RAW’ın işin içine girmesi ile tedavi için kabul edilemez şartlar koştuğunu dile getirdi.

RAW ajanlarının kendisine Hindistan hükümetinin tutumu gibi Amerika taraftarı bir tutum sergilemesi tavsiyesinde bulunarak tedaviyi reddetmesini istediklerini söyleyen doktor, bunu etik bulmadığından Ladin için kabul edilemez şartlar öne sürdüğünü sözlerine ekledi. Bir kişi sadece Hindistan’ın çıkarlarına ters işler yapıyor diye onu tedavi etmemezlik yapamam diyen Trivedi bu şartlar arasında terör faaliyetlerini bırakmasını da istediğini dile getirdi. Trivedi daha sonra aracı olan doktordan başka haber almadığını belirtti.

RAW ajanlarının kendisini ve ofisi gözetim altına aldığını ve telefonlarını da dinlediğini söyleyen nefrolojist CIA’den de Ladin’i tedavi etmesi durumunda felaket sonuçlar doğuracağı mesajı aldığını açıkladı.

Pazar günü Amerikan askeri güçlerince İslamabad’a 60 kilometre mesafedeki Abbudabat şehrindeki villasında ölü ele geçirilen El Kaide lideri Üsame Bin Ladin’in uzun zamandır böbreklerinin iflas ettiği ve bunun için sık sık tedavi gördüğü açıklanmıştı.

cihan

 

 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,357 µs