En Sıcak Konular

ABD’den dört çelişkili açıklama

5 Mayıs 2011 08:13 tsi
ABD’den dört çelişkili açıklama

ABD komandolarının Usame bin Ladin’in Pakistan’ın Abbottabad kentindeki evine yerel saatle Pazartesi sabaha karşı düzenlediği baskın hakkında ayrıntılar netleştikçe, ABD yönetiminin ilk gün açıklamalarından çok daha farklı bir manzara ortaya ç

Diri yakaladılar sonra öldürdüler

ABD Yönetimi, operasyonla ilgili verdiği bilgilerin bazılarını düzeltti. ABD, iddia edildiği gibi Bin Ladin’in silahlı olmadığını, El Kaide liderine siper olurken öldüğü söylenen karısının da yaralı olduğunu açıkladı. En ilginç iddia ise Bin Ladin’in 12 yaşındaki kızına dayanan Pakistan basınından geldi. Adı açıklanmayan küçük kız, Pakistanlı istihbaratçılara, “Babamı canlı ele geçirdiler, sonra öldürdüler” dedi.

ABD komandolarının Usame bin Ladin’in Pakistan’ın Abbottabad kentindeki evine yerel saatle Pazartesi sabaha karşı düzenlediği baskın hakkında ayrıntılar netleştikçe, ABD yönetiminin ilk gün açıklamalarından çok daha farklı bir manzara ortaya çıktı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, önceki gün baskın hakkında ayrıntılı bilgi verirken, bir önceki gün verilen bilgilerin pek çoğunu düzeltmek zorunda kaldı. Carney ortaya çıkan çelişkiyi önceki açıklamaların “baskının dumanı” henüz tüterken yapılmasına bağladı.

Sürükleyerek götürdüler

Beyaz Saray’ın düzelttiği bilgilerin başında baskın sırasında Usame bin Ladin’in elinde bir Kalaşnikof (AK-47) silah olduğu ve karısını kalkan olarak kullandığı iddiasıydı. Carney’in aktardığına göre ABD’li askerler birinci katta El Kaide militanları ile çatıştıktan sonra üst kattaki yatak odasına çıktılar. Usame bin Ladin’in en genç karısı Emel Al-Sadah (29) ABD askerleri odaya girince üzerlerine saldırdı. Askerler bin Ladin’in karısını bacağından vurarak etkisiz hale getirdikten sonra El Kaide liderini sol gözünün üstünden ve göğsünden vurarak öldürdüler. Bu arada Suudi Arabistan’ın El Arabiya televizyonu Pakistanlı güvenlik güçlerine dayandırarak verdiği haberde evde kimsenin silah sahibi olmadığını ileri sürdü.

Washington yönetimi Bin Ladin öldürüldüğü sırada odada 12 yaşındaki kızının da bulunduğunu doğruladı, ondan daha fazla ayrıntı vermedi. Pakistan News Gazetesi, “Bin Ladin’in kızı, babasının canlı ele geçirildiğini, ABD’li güçlerce birkaç dakika sonra öldürüldüğünü doğruladı” dedi. El Arabiya’ya göre küçük kız, babasının cesedinin sürüklenerek helikoptere götürüldüğünü de anlattı.

Aile askeri hastaneye kaldırıldı

El Arabiya haberinde Pakistanlı güvenlik güçleri evden kurşun yarası taşıyan dört ceset çıkarttığını, kol ve bacaklarından yaralanın yaşları 2 ila 12 arasında değişen 6 çocuğu da helikopterle İslamabad yakınlarındaki Ravalpindi kentindeki bir askeri hastaneye götürüldüğünü aktardı.

Hamza değil Hamid

El Kaide liderinin baskın sırasında öldüğü bildirilen oğlunun Hamza değil Halid olduğu ortaya çıktı. Halid’in cesedine ne yapıldığı ise gizemini koruyor. Pakistanlı yetkililere göre Amerikalı askerler Halid’in cesedini de Bin Ladin ile birlikte helikopterle götürdü. Halid’in helikoptere bindirildiği sırada henüz yaşadığına dair iddialar da ortaya atıldı.

ABD’den dört çelişkili açıklama

ABD yönetiminin Usama Bin Ladin’i öldürdüğü operasyon bir gün arayla söyledik arasında önemli farklar var.

Ne demişlerdi: Baskında bin Ladin’in elinde AK-47 vardı.
Ne çıktı: El Kaide lideri silahsızdı ama direndi.

Ne demişlerdi: Bin Ladin karısını kalkan olarak kullandı.
Ne çıktı: Karısı odadaydı, kalkan olmadı. Kadın saldırınca bacağından vuruldu.

Ne demişlerdi: Bin Ladin’in karısı baskında öldürüldü.
Ne çıktı: Öldürülen kadın bin Ladin’in değil kuryesinin karısıydı.

Ne demişlerdi: Operasyon’da oğlu Hamza da öldürüldü.
Ne çıktı: Ölen oğlunun ismi Hamza değil Halid’di.

hurriyet



Bu haber 1,135 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,401 µs