En Sıcak Konular

Erdoğan, Amasya'da da 3 çocuk istedi

4 Mayıs 2011 21:43 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim meydanlarındaki vaatlerini eleştirerek, ''Şimdi Bay Kemal, Sayın Bahçeli, herhalde bu Merkez Bankasındaki 93 mil

Erdoğan, Yavuz Selim Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 2002 sonunda iktidarı devraldıklarında Türkiye'nin üzerinde, Harşena Dağı kadar sorun bulunduğunu ifade etti. ''Güzeli 180 defa tekrarlamakta fayda vardır'' sözünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Siz hikayeyi çok iyi biliyorsunuz... Ferhat, Şirin'i isteyince, babası, nasıl olsa yapamaz diyerek, 'dağın ardından su getirirsen Şirin'e kavuşursun' dedi. Biz de iktidara geldiğimizde, projelerimizi, hedeflerimizi hayal görenler oldu. Bir dönem kalırlar, başarısız olup giderler dediler, böyle olmasını umut ettiler'' dedi.

Ama dağları delerek, engelleri aştıklarını, Ferhat olup Şirin'e yani millete kavuştuklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Hatırlayın... Tıpkı Ferhat'a yaptıkları gibi, bize de oyun oynadılar, bize de engel çıkardılar, oyunun kurallarını değiştirmek, hukukun dışına çıkmak istediler.

'Söz milletindir' dedik, 'karar milletindir' dedik, 'yetki milletindir' dedik, bütün o oyunları boşa çıkardık. Türkiye AK Parti döneminde tek tek zincirlerinden kurtuldu, kurtuluyor.

Türkiye, AK Parti döneminde ayağına takılmış prangalardan kurtuldu, kurtuluyor.

Türkiye, azimle, inançla, sabırla, yıldızları gözüne kestirdi, yıldızlara doğru emin bir şekilde yükselmeye devam ediyor. İşte burada, Fatih Sultan Mehmet, Amasya'nın havasını teneffüs ederek, Amasya'nın ilmini kazanarak, karadan gemileri yürüttü, İstanbul'u fethetti.

İşte burada, Amasya'da, Yavuz Sultan Selim, Amasya'dan aldığı ilhamla Osmanlıyı bir cihan Devleti haline getirdi.''

2002-2007 döneminin çıraklık, 2007-2011 döneminin kalfalık, şimdi 12 Haziran 2011'den sonrasının ustalık dönemleri olacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, anayasa referandumunda milletin kararını verdiğini, şimdi de 12 Haziran seçiminde de aynı yönde karar verileceğini ifade etti.

-''KAVGAYLA, KIRMAKLA, DÖKMEKLE İŞİMİZ YOK''-

Seçime 38 gün kaldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bu hareket, bu dava millet davasıdır. Bir milli davadır. Bu davayı beraber omuzlayacağız. Kadını ile erkeğiyle yediden yetmişe köy köy dolaşacağız. Yüz yüze anlatacağız. 12 Haziran'ın akşamında mutluluğu beraber yaşayacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, meydandakilerin ''Kıskananlar çatlasın'' sözleri üzerine, ''Çatlamasın, onlar da AK Parti saflarına gelsin. Bizim kavgayla, kırmakla, dökmekle işimiz yok. Biz gönüller yapmaya geldik. Biz gönüllerinizde, yaptığımız hizmetlerle yer edinmeye geldik'' diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'ye, Amasya'ya çok daha fazlasını kazandıracağız. Ay yıldızlı nüfus cüzdanına sahip her vatandaşımızın derdini kendi derdimiz bildik ve o dertlere derman olmaya geldik, çalıştık, çabaladık. Hakkaniyet sahibi herkesin gördüğü ve teslim ettiği gibi, hükümetlerimiz döneminde geçmiş onlarca yılla mukayese edilemeyecek kadar neticeleri aldık.''

Eğitimde 163 bin derslik yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, öğrencilerin sınıflarında sıralarının üzerinde kitaplarını ücretsiz aldıklarını anlattı.

''Yeri geldiğinde sürekli vatandaşlardan 3 çocuk istediğini hep söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Daha fazla olsun inşallah. Çünkü bu milletin genç, dinamik nüfusa ihtiyacı var. Batı yaşlanıyor. Yıllar yılı bu ülkede doğum kontrolü dediler, nüfus planlaması dediler, aldattılar. İstediler ki bu milleti kısırlaştıralım. Buna gayret ettiler. Çünkü yaşlanırsak, biteriz. Onun için ben sizlerden Başbakanınız olarak en az 3 çocuk istiyorum'' dedi.

MHP'nin iktidarda olduğu dönemde üniversite öğrencisine ''45 liracık'' verdiğini kaydeden Erdoğan, iktidarları döneminde üniversite öğrencilerine verilen kredi ve burslara değindi.

-''KAYNAK KEMAL''-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aile sigortası vaadine de değinen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kılıçdaroğlu çıkmış''aileye şu kadar vereceğim' doğrudur verirsin. Nasıl verecek biliyor musunuz? Söyleyeyim, onu da söyleyeyim. Kaynak Kemal ya bunun adı, onu da söyleyeyim. MHP, bizden önceki iktidarın ortağı MHP, gittiler IMF'den borç aldılar. 23.5 milyar dolarla bize devrettiler. Ödedik ödedik, şu anda 5.1 milyar dolara indirdik. İstesek bunu şu anda sıfırlarız ama çok düşük bir faiz oranı olduğu için acele etmiyoruz. 2012 sonunda onu da bitireceğiz.

3 yıldır biz IMF ile anlaşma yapmıyoruz. MHP kapıda kul köle idi ama AK Parti öyle olmadı. Şu anda 5 milyar dolar. Bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar ya milli bankamız Merkez Bankası değil mi? Kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şu anda Merkez Bankasının kasasında ne var biliyor musunuz? 93 milyar dolar var.

Şimdi Bay Kemal, Sayın Bahçeli herhalde bu 93 milyar dolara sulandılar. Şimdi bunu nasıl boşaltırız bunun hesabını yapıyorlar. Benim milletim size böyle bir fırsatı vermez. Bu rakamlar daha da yükselecek. Türkiye artık alan değil, veren el oldu. Gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Ve onlar bunu boşaltarak kalkıp 600 TL verecekmiş. Biz zaten daha fazlasını veriyoruz. Biz zaten daha fazlasını veriyoruz. Özürlü bakımına o kadar veriyoruz... 150 lira sosyal güvencesi olmayan her aileye zaten veriyoruz. Erzak, kömür veriyoruz.''

-''KARA TAHTA KALKIYOR''-

Yeni bir döneme girildiğini, ücretsiz olarak gençlere elektronik kitap verileceği müjdesini de yineleyen Başbakan Erdoğan, internet ağı ile okulları dünya ile buluşturduklarını kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:

''4 yılda Türkiye'deki tüm öğrencilerimize elektronik kitabı ulaştıracağız. Şu anda ihale hazırlığındayız. Seçim sonrasında teklifleri alacağız ve adımı atacağız. Kolay değil, bunlar ustalık döneminin maharetleri. Şimdi 'Kanal İstanbul' dedik ya. Ne dedi Kılıçdaroğlu, 'orada insan yok' dedi. Anladım. Animasyon gösterisi yaptık, orada kanaldan gemi yüzüyordu. O gemiyi görünce baktı ki insan yok. Arkadaşım bana dedi ki 'efendim burada bir yanlış yaptık.' Dedi ki 'gemi değil insan yürütecektik' dedi. O zaman Kılıçdaroğlu, 'İnsan yürütüyorlar ama yüzmesini bilmiyor' derdi dedim. Nasıl insan yok? Burada, bu inşaatlarda onbinlerce insan çalışacak. Bizler burada şehirler kuracağız... İstanbul'un deprem tehdidine karşı oralarda bir yapılanmaya da gideceğiz. Çekim alanı olsun istiyoruz. Bunlar vizyon sahibi değil. Bunlarda ufuk yok, bunlarda büyük düşünmek diye bir şey yok. 2 yıl etüt çalışması sürecek ve ondan sonra dozerler çalışmaya başlayacak. Bunlar denizin altından biz Abdülmecid'in projesi gerçekleştirdik. sene 1856'da mimari projesini yapmış ama gelenler buna başlamamışlar. Biz geldik Marmaray'ı başlattık 2013'te bitiriyoruz.

Ama bu sol zihniyet, CHP zihniyeti 1. Boğaz Köprüsü'nde de ikincisinde de bunu dediler. Madem istemiyorsunuz niye bunların üstünden geçiyorsunuz? Sandalla gidin. Aynen 'yürü gidelim servi revanım, Üsküdar'dan Sirkeci'ye, Sirkeci'den Üsküdar'a' dersin...

Ama bu bir kimlik meselesi. Sorun bunlara ne yaptınız? Hiç.

Hastane kuyruklarında az mı çektiniz? Bu beyefendi SSK Genel Müdürlüğü yaptı. Ondan önceki genel müdürün döneminde bir sıkıntı yok, bu müdür oldu SSK battı. Senin döneminde vatandaşım ilaçlarını tam alabiliyor muydu? Hastaneye geldiğinde muayene odalarında çektiği çilelerden senin haberin var mı? Ben de SSK'lıydım. Az mı çile çektik? Numarayı alırdık, baktık iş zor muayenehanesine davet ederdi doktor efendi. Giderdik muayenehaneye 'money money' derdi. Paran varsa ne ala, yoksa yanmışsın. İlacın bir kısmı var, bir kısmı yok. Şimdi bütün hastaneler senin mi istediğin hastaneye gidiyor musun? Özel de devlette hepsi de halkımın.''

Başbakan Erdoğan, ''jet ambulanslara'' da değinerek, böbrek hastası Semih'in başarılı böbrek nakli hikayesini de anlattı.

-''KÜBRA BEBEK''-

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında hayatını kaybeden 2.5 yaşındaki Kübra'dan da bahsettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, Kübra'nın ''CHP'li bir belediyenin semtinde oturduğunu'' söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Tutmuş, '2.5 yaşındaki Kübra'dan haberin var mı Bay Recep' diyor. Bay Kemal benim haberim var ama senin haberin yok. Madem bu kadar haberin vardı, araştırdın sordun, CHP'li belediyenin semtinde oturuyor, niye bakmadı o çocuğa. Madem böyle bir yavru vardı hemen bundan haberimiz olsaydı, biz oraya ulaşırdık. Ama CHP'li belediye niye oraya sahip olmadı.

Bu hepimizin ortak meselesi değil mi? Bu cebi hümayunundan niye o yavruyu doyurmadın bay Kemal. Bu hepimizin ortak meselesi. İşine geldiğinde 'CHP'li belediye' diyorsun, ama Kübrayı aç bırakıyorsun. Bunlar hepimizin ortak meselesi.''

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 40 bin gence burs verdiğini, bunu CHP'nin anayasa Mahkemesine götürerek bunu yasaklattığını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Bunlar bu... Ondan sonra da konuşuyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten TOKİ yatırımlarına kadar Amasya'ya yapılan hizmetleri örnekleriyle anlatarak, vatandaşların seçime 38 gün kala çok çalışmalarını isteyerek AK Parti'ye oy vermelerini istedi.




Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,923 µs