En Sıcak Konular

'Hepsinin 2050 planı var'

4 Mayıs 2011 16:56 tsi
'Hepsinin 2050 planı var' ''Hepsinin 2050 planı var. Düşünüyorlar...Hesap kitap yapıyor. 'Hay ananı...' deyip ulu orta küfretmiyor. "

Bazı AB ülkelerinin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını anımsatan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Çiçek, ''Hepsinin 2050 planı var. Düşünüyorlar. Türkiye AB'ye girerse bizim fiyakamız bozulacak, bizim sözümüz ikinci planda kalacak, AB Parlamentosu'ndaki en büyük parlamenter güç Türkiye olacak. Türkiye'nin onay vermediği hiçbir politika AB'de geçerli olmayacak. Adamlar bunun hesabını yapıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'nın Akyurt ilçesine ziyaret gerçekleştiren Çiçek, ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Kaymakam Mustafa Yiğit'i ziyaret eden Çiçek, ilçede yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı. Akyurt Adalet Sarayı'nı da gezen Çiçek, Akyurt Cumhuriyet Savcısı İsa Emekçi ve beraberindekilerle bir araya geldi.

Daha sonra Akyurt Kültür Merkezi'ne geçen Çiçek, burada vatandaşlara seslendi.

12 Haziran'da 24. defa sandık başına gidileceğini belirten Çiçek, vatandaşın vereceği kararın Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu seçimin diğer seçimlerden farklı olduğunu ifade eden çiçek, seçimde istediği sonucu alamayanların vatandaşa küsmesinin, onları küçümsemesinin doğru olmayacağını söyledi.

Türk milletinin şimdiye kadar çok doğru kararlar aldığını dile getiren Çiçek, ''Siyasetin çözemediği, kördüğüm olduğu, eline yüzüne bulaştırdığı birçok meseleleri bizim milletimiz sandıkta çözmüştür'' dedi.

Çiçek, son zamanlarda başta Mısır olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olayların ne zaman duracağının bilinmediğini söyledi. Çiçek, olayların yaşandığı ülkelere bakıldığında bunların hiçbirinde demokrasinin olmadığının görüldüğüne dikkati çekti.

İslam dünyası içerisinde son 8,5 yılda Türkiye'nin parlayan yıldız haline geldiğini, Ortadoğu ülkelerinin yaşadığı sıkıntıları yaşamadığını dile getiren Çiçek, Avrupa'nın zenginliğini Ortadoğu ülkelerinden elde etmesine rağmen, Ortadoğu ülkelerinin fakir olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek, ''12 Haziran seçimleri Türkiye'de demokrasinin kökleşmesi, kurumsallaşması ve artık halkın dediğinin en üst seviyede kabul edildiği önemli bir tarih. Artık bundan sonra darbeler, müdahaleler, çetelerin, mafyaların, halkın seçtiği iktidarlara karşı kurulan kumpasların da son kullanma tarihi geçiyor. Bu işler artık geride kalacak'' diye konuştu.

Türkiye'de 8,5 yıldır istikrarın olduğunu belirten Çiçek, 60 yıl önce çok partili hayata geçen ülkenin, bunun 30 yılını tek parti dönemi olarak geçirdiğini anımsattı. 60 yılın yarısının istikrarsızlıkla geçtiğini, Türkiye'nin belirli bir noktaya gelmesinde 30 yıllık tek parti iktidarlarının etkili olduğunu vurgulayan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İstikrar Türkiye için önemli. Artık Türkiye'nin koalisyonlarla geçirecek vakti yok. Kimi getirecekse vatandaş, tek başına iktidara getirmelidir. Şu ortamda çevremizde bu kadar kargaşanın, belanın, sıkıntının olduğu bir coğrafyada, bölgede bu ülkenin başına gelebilecek en büyük siyasi felaket tekrar koalisyona dönmesidir. Bizim isteğimiz, millet bir partiyi iktidara getirsin, kimi istiyorsa onu getirsin. Ama biz istiyoruz ki bizi getirsin. Biz yaptıklarımızı, yapacaklarımızı vatandaşa söylüyoruz. Doğru yaptıklarınızla, doğru örnekleri koyamazsanız o işin içinde bir aldatmaca olur. Çünkü şimdi siyasete girenlerin önemli bir kısmının geçmişte yaptıkları var. 'Ben Halep ile kırk arşın atlarım' diye gelmiş ama kırk santim atlayamamış. Dolayısıyla hala 'kırk arşın atlarım' diyorsa, eski atladıklarını ölçmek gerekir. Bizi de ölçün, bizi de tartın, başkalarını da tartın. Kime oy verecekseniz Allah işinizi rast getirsin. Lafın doğrusunu söylüyoruz, işin doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.''

-''ÜÇÜNCÜ SINIF İNSANLARA YAKIŞAN BİR SİYASET ÜSLUBU''-

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Türkiye'nin kalkınmasını sürdürebilmesi, coğrafyasında varlığına devam edebilmesi için tek partili bir iktidara ihtiyacı olduğunu belirterek, ülkenin güçlü olması gerektiğini, bunun için de hata yapma lüksünün olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin 2002'den bu yana ortaya koyduğu projelerle gelişmiş 20 ülke arasına girdiğini, ekonomik olarak da 16. sıraya yükseldiğini ifade eden Çiçek, 2023'e gelindiğinde Türkiye'nin dünyada ilk 10 arasına girmesini hedeflediklerini söyledi.

''Becerebiliyorsak, başarabiliyorsak şampiyonluğa sözü geçen, hiç olmazsa süper lig olmasa bile kupada söz sahibi olan ilk 5-6 ülke arasına girmeyi hedefliyoruz'' diyen Çiçek, bu hedefe ulaşmak için Türkiye'de siyasetin daha kaliteli yapılması gerektiğini vurguladı.

Bazı siyasetçilerin, siyasilere yakışmayan, terbiyesizce ifadeler kullandığını kaydeden çiçek, ''Söylenecek çok güzel söz varken birçok ülke meselesi varken, ağzımızı bozup, üçüncü sınıf insanlara yakışan bir siyaset üslubu hem siyaset kurumuna zarar veriyor. Hem siyasetçinin itibarını ayaklar altına alıyor hem de milletimize kötü örnekler oluyor'' dedi.

Türkiye'nin rakibi olan ülkelere bakarak planlamasını yapması gerektiğini belirten Çiçek, dünyanın gelişmiş 7 ülkesinin 2050 yılına yönelik planlarını yaptıklarını, AK Parti'nin de bu kapsamda 2023 hedefleri belirlediğini söyledi.

Bazı AB ülkelerinin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını anımsatan Çiçek, ''Hepsinin 2050 planı var. Düşünüyorlar. Türkiye AB'ye girerse bizim fiyakamız bozulacak, bizim sözümüz ikinci planda kalacak, AB Parlamentosu'ndaki en büyük parlamenter güç Türkiye olacak. Türkiye'nin onay vermediği hiçbir politika AB'de geçerli olmayacak. Adamlar bunun hesabını yapıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu yüzyılın sonunda Almanya'nın 82 milyon olan nüfusunun 24 milyona düşeceğini, Türkiye'nin nüfusunun ise 130 milyona yaklaşacağını, bunun herkesin uykusunu kaçırdığını belirten Çiçek, ''Herkes hesap kitap yapıyor. 'Hay ananı...' deyip ulu orta küfretmiyor. Karanlığa kurşun sıkmıyor, adam gibi siyaset yapıyor'' ifadelerini kullandı.

Çiçek, Türkiye'nin doğru hesap yapmaması durumunda ikinci, üçüncü ligde top koşturan mahalle takımı durumuna düşeceğini dile getirdi.

-''GELİN PROJE YARIŞTIRALIM''-

Çiçek, Türkiye'nin ihracatta büyüdüğünü, 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini belirterek, yapılan yatırımlarla işsizliğin de azalacağını kaydetti.

Türkiye'nin doğalgazın ve petrolün yüzde 95'ini dışardan alan bir ülke olduğunu kaydeden Çiçek, petrolün varili 10 dolar arttığında, Türkiye'nin petrol faturasının 4 milyar dolar çoğaldığına dikkati çekti.

Geçmiş yıllarda petrol bir dolar arttığında, Türkiye'nin petrol bulamaz hale geldiğini anımsatan Çiçek, ''Bugün 120 dolara çıktı, Türkiye'de petrol sıkıntısı yok. Bunu iyi düşünmek gerek'' dedi.

Ankara'nın bir sanayi bölgesi haline geldiğini, çok önemli olan savunma sanayine yönelik yatırımların da Ankara'da gerçekleştirileceğini belirten Çiçek, Akyurt'u da fuar merkezi haline getireceklerini anlattı.

Ankara'nın sağlık merkezi olması için de çalışmalar yaptıklarını belirten Çiçek, sağlık turizmi, sağlık şehirleri ve sağlık teknolojisinin Türkiye ve Ankara için önemli olduğunu, bunun altyapısını hazırladıklarını söyledi.

İstanbul'a yapılması planlanan ''çılgın projenin'' Türkiye'ye yılda en az 5 milyar dolar kazandıracağını ifade eden Çiçek, ''Oradan çık, buradan çek... Böylesine bir siyasete lanet olsun. Gelin adam gibi konuşalım, proje yarıştıralım'' diye konuştu.

Siyaseti bir ibadet gibi yaptıklarını dile getiren Çiçek, 2011 yılından itibaren başlayabilecek bir istikrar dönemiyle Türkiye'nin önünde durabilecek hiçbir gücün olmayacağını sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından belediyeye ait Ankara Evi'ni gezen Çiçek, daha sonra ilçeden ayrıldı

A.A.



Bu haber 1,437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,731 µs